Γράφει ο Ζορό: Τι είναι Αγιασμός;

zorro
admin
22/09/2015 21:51
 
 
 

Τι είναι Αγιασμός;
«Αγιασμός των Υδάτων είναι η τελετουργική Πράξη δια της οποίας το νερό καθαγιάζεται με ορισμένες Ευχές και επικλήσεις της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, καθώς και με την σταυροειδή ευλογία και εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού.

Η Τελετή αυτή λέγεται Αγιασμός ακριβώς γιατί με το ευλογημένο νερό, με την μετάληψη και τον ραντισμό πιστεύουμε ότι αγιαζόμαστε και καθαριζόμαστε από τις αμαρτίες μας. Γι’ αυτό παρακαλούμε τον Θεό όπως το αγιασμένο νερό θεραπεύσει τις ψυχές και τα σώματα μας και να αποτρέψει κάθε σατανική δύναμη» .
Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο. προσκαλεί τους αθλητές όλων των τμημάτων ποδοσφαίρου και στίβου καθώς και τους προπονητές τους και τον φίλαθλο κόσμο του, να παραβρεθούν την Τετάρτη 16/09/2015 και ώρα 17:00, στο ΔΑΚ Νάξου, όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού για την περίοδο 2015- 2016

                                                                                         Ο πρόεδρος του Πανναξιακού

 

Ανάλυση κειμένου

Με το παραπάνω κείμενο ο πρόεδρος του Πανναξιακού, θεώρησε καθήκον του να μας ενημερώσει τι ακριβώς είναι ο αγιασμός, πριν μας προσκαλέσει να παραβρεθούμε στην τέλεσή του. Όχι τίποτα άλλο, αλλά πολλοί πηγαίνουν στους αγιασμούς, χωρίς να γνωρίζουν τις ευεργετικές συνέπειες της συμμετοχής τους!!!

Όμως ο πρόεδρος δεν πρόσεξε κατά το copy-paste που έκανε, από το site του ιερού ναού Αγίας Κυριακής Θεσσαλονίκης, ότι η συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρεται στον αγιασμό των υδάτων, όπως είναι αυτός που γίνεται τα Φώτα και όχι στον αγιασμό που γίνεται σε κάθε ξεκίνημα της χρονιάς! Εκτός κι αν στον Πανναξιακό τα έχουν κάνει τόσο μούσκεμα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται κάποιοι να βουτήξουν για να πιάσουν το σταυρό!!! Πάντως εντύπωση προκαλεί η ευαισθησία του προέδρου γύρω από τις εκκλησιαστικές τελετές και φαντάζομαι ότι παρόμοιο κείμενο θα στείλει, όταν μας προσκαλέσει στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Πανναξιακού, προφανώς για να μας εξηγήσει τι είναι η αγιοβασιλιάτικη πίττα!!!

 

Πρόσκληση

«Πέναλτι» λέγεται η εσχάτη των ποινών ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και εκτελείται με απευθείας λάκτισμα προς το αντίπαλο τέρμα. «Πιαστό» είναι όρος του βόλεϊ και γίνεται όταν ένας αθλητής δεν χτυπά καθαρά τη μπάλα με τα δάχτυλά του και αυτή παραμένει για μεγαλύτερο του επιτρεπτού διάστημα στα χέρια του. Τέλος ο όρος «Ντισκαλιφιέ» σημαίνει ότι ένας αθλητής του στίβου αποβάλλεται από τους αγώνες λόγω χρήσης αναβολικών ή άλλων παράνομων ουσιών.

Η ιερά μητρόπολη Παρονναξίας σας προσκαλεί στον αγιασμό που θα τελέσει για λογαριασμό των ανωτέρω αθλητικών τμημάτων της ομάδας του Πανναξιακού.

 

ΡΕΚΟΡ!

Δύο Απεραθήτες υποψήφιοι βουλευτές με την Λαϊκή Ενότητα! Ο Μανόλης Γλέζος και ο Ιάννης Μπαρδάνης! Τους χρειάζεται φαίνεται τους Απεραθήτες ο Λαφαζάνης όταν θα επιχειρήσει την μπούκα στο νομισματοκοπείο!!!

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*