Μεταφέρονται (;) στους δήμους οι δαπάνες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας

admin
15/02/2016 10:16
 
 
 

Τροπολογία που προβλέπει την επιβάρυνση των προϋπολογισμών των δήμων με την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών υγείας (νοσοκομείων, μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης κλπ.) προωθεί η κυβέρνηση.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Υγείας, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να εκφράζει την έντονη διαφωνία της και να υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ότι «αποδεικνύει την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συστήματος».

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της στην Αυτοδιοίκηση, η οποία δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες» συμπληρώνει η ΚΕΔΕ, χαρακτηρίζοντας τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη «επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία», «ανίκανους» και με «ολοκληρωτικές αντιλήψεις», καθώς «προωθούν νομοθετικά τερατουργήματα, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση».

Η ΚΕΔΕ προτίθεται να ενημερώσει τις πολιτικές ηγεσίες όλων των κομμάτων για οτ θέμα και να τους ζητήσει να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προκειμένου να μην ψηφιστεί, ενώ στην περίπτωση που ψηφιστεί, να προχωρήσει σε ενημέρωση και των τοπικών κοινωνιών για τις συνέπειες που θα έχει η υλοποίηση της στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας και κατ’ επέκταση στην υγεία των πολιτών.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*