Διαδικτυακή εκδήλωση για τον κορωνοϊό – Οι αρμόδιοι απαντούν στις ερωτήσεις των νησιωτών

Newsroom
26/02/2021 11:15
 
 
 

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Εμβολιάζουμε τα νησιά με εμπιστοσύνη και γνώση κατά της πανδημίας Covid-19» διοργανώνει την Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 7 το απόγευμα η Σύμπλευση ΑΜΚΕ.

Έναν χρόνο μετά την δημιουργία των Πλωτών Ομάδων Covid-19 σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις θάλασσες, η Σύμπλευση ΑΜΚΕ επιδιώκει αυτή την φορά να φτάσει ήδη την πρώτη ημέρα της Άνοιξης σε όλα τα νησιά, διαδικτυακά, με ενημέρωση, γνώση και καθοδήγηση για να νικήσουμε, όλοι μαζί και οριστικά, την πανδημία!

Βασικό αντικείμενο της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι ο κορωνοϊός, οι μεταλλάξεις του, τα εμβόλια και τα μέτρα που απευθύνονται στις νησιωτικές κοινωνίες, με τους νησιώτες να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήματα στους αρμόδιους που θα συμμετέχουν σε αυτήν.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας έχει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικολογίας Παν. Μπεχράκης, πνευμονολόγος Άν. Τζώρτζη), θα παρουσιαστούν τα πλέον επικαιροποιημένα δεδομένα από τους καθ’ ύλην αρμόδιους ανά θεματική ενότητα, όπως ο Γκίκας Μαγιορκίνης (καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπουργείου Υγείας), ο Σπύρος Σαπουνάς (Ενδοκρινολόγος, Διαβητολόγος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης ΕΟΔΥ), η Ξανθή Δεδούκου (Παιδίατρος Λοιμωξιολόγος ΕΟΔΥ) και ο Μάριος Θεμιστοκλέους Μάριος (MD, MSc, PhD Νευροχειρουργός, Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).

Τη δική τους εμπειρία για την καθημερινή πράξη στο εμβολιαστικό κέντρο από την ματιά του νοσηλευτή θα δώσουν εθελόντριες νοσηλεύτριες της Σύμπλευση ΑΜΚΕ που εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα προβληθεί μέσω της ιστοθέσης και των social media της Σύμπλευση ΑΜΚΕ:

*https://www.symplefsi.org/emvolio-covid19/

*https://www.facebook.com/Symplefsi

*https://www.youtube.com/channel/UCc_pl5LJOViV5nDSQkEbQlg

Διαδικασία συλλογής ερωτήσεων προκειμένου να απαντηθεί κάθε κρίσιμη απορία και να μεγιστοποιηθεί η ενημέρωση και η εμπιστοσύνη των πολιτών στον εμβολιασμό θα πραγματοποιηθεί μέσω των social media της Σύμπλευση ΑΜΚΕ, στα οποία μπορούν να συνδεθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε απορίες που έχουν να κάνουν με τα ακριτικά και απομονωμένα νησιά, που ως μικρές, απομακρυσμένες από το σύστημα Υγείας κοινότητες έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις απέναντι στην πανδημία covid-19.

Η διαδικασία συλλογής ερωτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της εκδήλωσης, οπότε και οι τελευταίες από αυτές που θα επιλεχθούν θα υποβληθούν στους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης, την παραγωγή της οποίας υλοποιεί η Artecniko:

Δευτέρα, 1η Μαρτίου 2021, 19:00

*Προβολή βίντεο της Σύμπλευση ΑΜΚΕ.

*Χαιρετισμός – Παπαπετρόπουλος Άρης, πρόεδρος ΔΣ Σύμπλευση ΑΜΚΕ.

*Κάλεσμα συντονιστών – Μπεχράκης Παναγιώτης, Τζώρτζη Άννα.

*Χαιρετισμός ΕΟΔΥ – Παναγιωτακόπουλος Γιώργος, αντιπρόεδρος.

*Kορωνοϊός SARS-CoV-2 και τα στελέχη του – προληπτικά και θεραπευτικά όπλα – Μαγιορκίνης Γκίκας.

*Δράσεις και οργάνωση του ΕΟΔΥ στα νησιά του Αιγαίου – Σαπουνάς Σπύρος.

*Τα παιδιά την εποχή της πανδημίας – Ο ρόλος των εμβολίων στη εξάλειψη των λοιμώξεων – Δεδούκου Ξανθή.

*Προβολή βίντεο της Σύμπλευση ΑΜΚΕ.

*Η καθημερινή πράξη στο εμβολιαστικό κέντρο από την ματιά του νοσηλευτή – Κόκρα Βασιλική, Καλκιτανίδη Νικόλ, εθελόντριες Σύμπλευση ΑΜΚΕ.

*Εμβολιασμός κατά της Covid-19 – πού βρισκόμαστε σήμερα, ποιος ο σχεδιασμός – Θεμιστοκλέους Μάριος.

*Αποφώνηση – Δαρδαμάνης Δημήτρης, επικεφαλής ιατρικής ομάδας Σύμπλευση ΑΜΚΕ.

(Visited 138 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*