Νέες διακομιδές ασθενών από τις Κυκλάδες με Super Puma της Πυροσβεστικής

admin
07/02/2016 11:19
  •  
  •  
  •  

Μεταφορά από αέρος σε νοσοκομεία της Αθήνας με την συνδρομή της Πυροσβεστικής αποφασίστηκε για τρία σοβαρά περιστατικά ασθενών που είχαν «εγκλωβιστεί» σε νησιά των Κυκλάδων, λόγω του απαγορευτικού απόπλου των καραβιών, εξ΄ αιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, με ελικόπτερο Super Puma,  πραγματοποιήθηκαν αεροδιακομιδές δύο ανδρών από την Πάρο και ενός βρέφους από τη Σύρο, σε νοσηλευτικά ιδρύματα του λεκανοπεδίου.

Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών, το Super Puma της Πυροσβεστικής, που έτσι κι αλλιώς έχει μετατραπεί σε “ασθενοφόρο αέρος” για τους νησιώτες, έκανε τις προηγούμενες ημέρες άλλες δύο έκτακτες πτήσεις μεταφέροντας ασθενείς σε νοσοκομεία της Αθήνας από τη Νάξο.

Να σημειωθεί ότι, από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εδώ και μερικούς μήνες αποφασίστηκε να διατίθεται ένα «Super Puma», με πλήρωμα της Πυροσβεστικής, για αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την γρήγορη μεταφορά τους, αν υπάρχει άμεση ανάγκη.

Προκειμένου η Πυροσβεστική να συμβάλει αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου, τα πληρώματα του ελικοπτέρου, πέρασαν ειδική εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ, για παροχή πρώτων βοηθειών και για τεχνικές ασφαλούς μετακίνησης τραυματιών και ασθενών, ώστε να μπορούν αν χρειαστεί να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους γιατρούς και νοσηλευτές.

Η συνδρομή αυτή του Πυροσβεστικού Σώματος, θα παρέχεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αλλά και σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, τον υπόλοιπο χρόνο.

 

 

 

 

(Visited 135 times, 1 visits today)