Νάξος: Αεροδιακομιδή ασθενών με ελικόπτερο της πυροσβεστικής

admin
05/02/2016 14:28
 
 
 

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μετέφερε ασθενή από την Νάξο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, απ’ όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε σε Νοσοκομείο.

AdTech AdΑυτή την φορά ήταν μία 26χρονη κοπέλα από την Νάξο που είχε υποστεί λοίμωξη του αναπνευστικού και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή της σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Χθες για ανάλογη πάθηση πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή από το ίδιο νησί, ενός βρέφους μόλις 7 μηνών. Στη χθεσινή περίπτωση σηκώθηκε ένα ελικόπτερο τύπου BK, ενώ σήμερα την αεροδιακομιδή πραγματοποίησε το Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εδώ και μερικούς μήνες αποφασίστηκε να διατίθεται ένα «Super Puma», με πλήρωμα της Πυροσβεστικής, για αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την γρήγορη μεταφορά τους, αν υπάρχει άμεση ανάγκη.

Προκειμένου η Πυροσβεστική να συμβάλει αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου, τα πληρώματα του ελικοπτέρου, πέρασαν ειδική εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ, για παροχή πρώτων βοηθειών και για τεχνικές ασφαλούς μετακίνησης τραυματιών και ασθενών, ώστε να μπορούν αν χρειαστεί να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους γιατρούς και νοσηλευτές.

Η συνδρομή αυτή του Πυροσβεστικού Σώματος, θα παρέχεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αλλά και σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, τον υπόλοιπο χρόνο.

Αυτή είναι σημαντική βοήθεια ειδικά λόγω των ελλείψεων αλλά και των αναγκών που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ. Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, πως από την αρχή του χρόνου, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε στην ανάγκη εννέα περιπτώσεων αεροδιακομιδών με την συνολική μεταφορά 13 ασθενών από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα από τα νησιά της Πάρου, της Νάξου, της Τήνου και της Άνδρου.

Πληροφορίες: news247 και ΑΜΠΕ

(Visited 129 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*