VIDEO: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Νάξου – Ενημέρωση από Φραγκίσκου-Ραπτάκη

Άκης Αξαόπουλος
13/01/2021 16:03
 
 
 

 

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο της Νάξου. Πρώτοι εμβολιάζονται οι υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό κ.λπ.), στη συνέχεια οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα και αμέσως μετά ο γενικός πληθυσμός, αρχής γενομένης από τους ηλικιωμένους.

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου Καλλίτσα Φραγκίσκου και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλης Ραπτάκης την Τετάρτη το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ενημερώνοντας σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Πλήρως εξοπλισμένο το εμβολιαστικό κέντρο Νάξου

Τόσο η κ. Φραγκίσκου, όσο και ο κ. Ραπτάκης, που ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε χθες κατά την έναρξη των εμβολιασμών, κάλεσαν τους πολίτες να εμβολιαστούν υπογραμμίζοντας ότι το εμβολιαστικό κέντρο είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και τις ειδικότητες γιατρών ώστε να πραγματοποιούνται με ασφάλεια και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες οι εμβολιασμοί.

Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας μίλησε για την εμπειρία του από τον εμβολιασμό του χθες, περιέγραψε τον τρόπο που γίνεται και υπογράμμισε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δε διαφέρει σε τίποτα από το κοινό εμβόλιο της γρίπης. Όπως τόνισε, στο εμβολιαστικό κέντρο βρίσκονται γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που μεριμνούν για την ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών και είναι σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα που τυχόν προκύψει.

Η κ. Φραγκίσκου διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εμβολίων που έρχονται στο νησί, είναι ανάλογος της ζήτησης, λόγω της ιδιαιτερότητας και των κατάλληλων συνθηκών φύλαξης του εμβολίου. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εμβολιασμό 35 άτομα (από τους υγειονομικούς) και όπως όλα δείχνουν ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Τα πρώτα εμβόλια που έφτασαν τη Δευτέρα στο νησί, συνοδεία της πυροσβεστικής, ήταν 45.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν χθες στο νοσοκομείο Νάξου, ενώ για τα μικρά νησιά ο εμβολιασμός θα γίνει από από κινητή μονάδα που θα μεταβεί σε αυτά. Για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν θα ακολουθηθεί η διαδικασία που έχει οριστεί από τον κεντρικό σχεδιασμό.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στο emvolio.gov.gr, και όχι στο νοσοκομείο Νάξου.

 

(Visited 838 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*