Στη βουλή τα προβλήματα του νοσοκομείου Νάξου

admin
19/01/2016 08:50
 
 
 

Με θέμα “Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Νάξου” κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η υπεύθυνη ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για θέματα υγείας Εύα Χριστοφιλοπούλου, μετά από ενέργειες του Γιάννη Βλασερού.

O Γιάννης Βλασερός προσπαθώντας να  ευαισθητοποιήσει την πολιτεία για το οξύτατο πρόβλημα λειτουργίας του νοσοκομείου της Νάξου καταρχήν ήρθε σε επαφή με το γραμματέα και διευθυντή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου και τον διευθυντή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Βασίλη  Έξαρχο και από κοινού αποφάσισαν να κατατεθεί στην Βουλή, από την Εύα Χριστοφιλοπούλου, επερώτηση που θα αφορά την λειτουργία του νοσοκομείου.

Το κείμενο που κατατέθηκε έχει ως εξής:

Το Νοσοκομείο Νάξου που εγκαινιάστηκε προ επταετίας περίπου δεν λειτουργεί ως νοσοκομείο παρά μόνο σαν ένα υποβαθμισμένο κέντρο υγείας που κάθε άλλο παρά μπορεί να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού της Νάξου και των όμορων νησιών συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες.

Στο νοσοκομείο το οποίο είναι σχεδόν πλήρως εξοπλισμένο δεν λειτουργεί το χειρουργείο, ούτε η αίθουσα τοκετού, ούτε η μονάδα τεχνητού νεφρού και το βασικότερο η αιμοδοσία που αποτελεί προϋπόθεση για την λειτουργία των προηγουμένων. Να σημειωθεί ότι το κέντρο αιμοδοσίας έχει λάβει άδεια λειτουργίας από την 29/4/2015.

Η σημαντική μείωση των ιατρών του κέντρου υγείας λόγω αποχώρησης και η μη προσέλευση ιατρών για κάλυψη υπηρεσίας υπαίθρου έχει οξύνει επικίνδυνα το πρόβλημα με αποτέλεσμα να διακομίζονται πολλές φορές σε βαριά κατάσταση μεγάλος αριθμός ασθενών προς το νοσοκομείο της Σύρου όταν υπάρχει πλοίο της γραμμής και όταν ο καιρός το επιτρέπει η σε νοσοκομεία της Αθήνα αεροπορικά ή διά θαλάσσης.

Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος της μεταφοράς του ασθενούς και το άγχος και τα έξοδα των συγγενών μπορούν να εκλείψουν μόνον όταν το νοσοκομείο της Νάξου λειτουργήσει σαν ένα πραγματικό νοσοκομείο και όχι σαν ένα υποβαθμισμένο κέντρο υγείας πού είναι σήμερα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ: Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις ιατρικού, προσωπικού στο Νοσοκομείο της Νάξου; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη λειτουργία του;

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*