Στελέχωση αγροτικών ιατρείων και Κέντρων Υγείας με οπλίτες γιατρούς

admin
14/01/2016 13:11
 
 
 

Την δυνατότητα ενίσχυσης των αγροτικών ιατρείων και Κέντρων Υγείας με γιατρούς που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία δίνει σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις.

Έτσι ικανοποιείται το αίτημα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για παράλληλη υπηρεσία των οπλιτών γιατρών με την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό), το οποίο έχει κατατεθεί στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας εδώ και περίπου πέντε μήνες.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος παρέστη σήμερα στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε η διάταξη και εξέφρασε την άποψη ότι «με αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί μέρος των αναγκών περίθαλψης των κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών».

Να σημειωθεί ότι χει ήδη σταλεί κατάλογος με Αγροτικά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, κυρίως ακριτικών νησιωτικών περιοχών, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ελλείψει ιατρικού προσωπικού, στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

 

Πηγή: health.in.gr

 

(Visited 51 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*