Επιτέλους η Απείρανθος Νάξου έχει γιατρό – “Το …όνειρο έγινε πραγματικότητα”

admin
11/12/2015 5:41
  •  
  •  
  •  

 

Το δικό της γιατρό έχει πλέον η Απείρανθος Νάξου, “άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα” όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χωριού της Νάξου Γιώργος Μπάκαλος.

Ο κ. Μπάκαλος πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και να αποκτήσει μόνιμο γιατρό η Απείρανθος και η μονάδα υγείας του χωριού να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους κατοίκους. Στον αγώνα που ξεκίνησε το Μάρτιο ο κ. Μπάκαλος βρήκε συμπαραστάτες σύσσωμους τους κατοίκους και φορείς του χωριού, το δήμαρχο, αντιδημάρχους αλλά και τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Η αρχή έγινε 13 Μαρτίου 2015 όταν μια βροχερή ημέρα οι Απεραθίτες με μπροστάρη τον πρόεδρό τους διαδήλωσαν μπροστά στο νοσοκομείο Νάξου… 
Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες και video 

Ο πρόεδρος της Απειράνθου σε ανακοίνωση του εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση του για την ευχάριστη εξέλιξη αλλά και τις ευχαριστίες του σε όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: 

Η πιο σημαντική είδηση : ΕΝΑ ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!
Η ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ και των ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΔΩΝ έχει πλέον ΜΟΝΙΜΟ ΓΙΑΤΡΟ !!!!!!!

Όταν οι κάτοικοι ενός τόπου ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ!!!!
Όπως έχει γράψει ήδη ο δημοσιογράφος Νικόδημος Λιανός, στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην ορεινή Νάξο σε θέματα υποδομής, κάλλιστα μπορούν να βρεθούν λύσεις όταν υπάρχει συνεργασία και καλή διάθεση ανάμεσα σε όλους τους αρμόδιους φορείς ή συλλόγους που έχουν άμεση σχέση με τα χωριά. Η Απείρανθος είναι παραδοσιακά ένα από τα χωριά που ξέρει πώς να λύνει τα προβλήματά της μέσα από την αυτοδιαχείριση. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη προσπάθεια αυτή παίζει ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μπάκαλος, ο οποίος έχει βάλει τα δικά του προσωπικά στοιχήματα ώστε οι συμπολίτες του να δουν τα οράματά τους (που είναι και δικά του) να γίνονται πραγματικότητα.
Ο Πρόεδρος Μπάκαλος Γεώργιος είχε αναλάβει …σταυροφορία για το θέμα της υγείας, με ανάδειξη του θέματος μέσα από τα ΜΜΕ και επιστολές αλλά και επισκέψεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς, έως του Μαξίμου. Και οι κόποι του έπιασαν τόπο. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ! Από τις 2 Δεκεμβρίου υπάρχει ΜΟΝΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ στην Απείρανθο!
Αυτή τη στιγμή γίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ του Περιφερειακού Αγροτικού Ιατρείου Απειράνθου με μπροστάρη τον Πρόεδρο της Κοινότητας!!!
Συγκινητικό δε είναι, το αγκάλιασμα απλών κατοίκων του χωριού από την πρώτη στιγμή!!!! Συγκινητικές επίσης είναι οι προσφορές από το υστέρημά τους σε δύσκολους καιρούς – ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ της καθημερινότητας και του μόχθου . Και ΟΛΟΙ γίνονται ΕΝΑ για να έχουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται και τους αξίζει!!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ όμως ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κάνει έκκληση προς τους απανταχού Απεραθίτες, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, σε όλους τους φίλους της Απειράνθου, για ανταπόκριση προσφορών ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού! Αυτό θα δείξει κοινωνική συμμετοχή και συνοχή, όπως ο ίδιος λέει.

Χρειάζεται ευαισθησία όσον αφορά τον άνθρωπο και τα προβλήματά του και όχι αναισθησία στον ανθρώπινο πόνο! Απαιτούνται ενδιαφέρον, αγάπη, τρυφερότητα όπως ο ίδιος ο Χριστός μας επέδειξε στα πρόσωπα των ασθενών που εθεράπευσε.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος άσχετος με την ιατρική επιστήμη, όμως μυημένος στην Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία και αγάπη, μεγάλωσε κι ευαισθητοποιήθηκε σε ένα περιβάλλον και σε μια «οικογένεια ιατρών» που το μόνο που δίδασκαν και συνεχίζουν να διδάσκουν, είναι η …. ΠΡΟΣΦΟΡΑ τους στον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!!! Αξέχαστοι κι αλησμόνητοι …ο ιατρός ο Δ. Μπάκαλος, ο Γεώργιος Ηλία Γρατσίας, ο Νίκος «μας» Πρωτονοτάριος και συνεχίζουν ο Τοτόμης Πρωτονοτάριος, ο Δημήτριος Εμ. Μπάκαλος, ο Γεώργιος Παναγιώτη Μπάκαλος… Όλοι συγγενείς κι αξιέπαινοι επιστήμονες!
Θα πρέπει να ‘χουμε κατά νου, από τη μια μεριά τα λόγια του Ιπποκρατικού όρκου: «επωφελείη των καμνόντων» (προς όφελος των ασθενών) και από την άλλη τα λόγια του Απόστολου Παύλου: «..μείζων τούτων η αγάπη»!

Για λόγους τιμής και μιμητισμού, καθώς και διαφάνειας, είναι χρέος μας να δημοσιεύσουμε τα ονόματα εκείνων που ενίσχυσαν υλικά και ηθικά την προσπάθεια για τον εξοπλισμό του αγροτικού Ιατρείου της Απειράνθου. Σημειωτέον υπάρχουν και πολλοί άλλοι που πρόσφεραν και σεβόμαστε την επιθυμία τους να μην δημοσιευθούν τα ονόματά τους.

1. Στέφανος Ζευγώλης (Βιολοστέφανος) (κουρτίνα μπάνιου και σωλήνα ντουλάπας για κρέμασμα ρούχων, καθώς και τραπεζομάντηλο )
2. Σμαρώ Γιακουμή (ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΣΜΑΡΩ) (Απλώστρα ρούχων, καθαριστικά μπάνιου, κρεμάστρες ρούχων)
3. Μαριέττα Ζαφείρη ( Κουβέρτα, ρολόι τοίχου, πετσέτες μπάνιου)
4. Τσήμας Παντελής (Σώμα καλοριφέρ)
5. Καραπάτης Αντώνης (ΤΑΒΕΡΝΑ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ) (Φουρνάκι ψησίματος, 4 καρέκλες τραπεζιού, σετ ποτήρια, μαχαίρια, πιρούνια, φλιτζάνια, πιάτα, πιατέλες, 3Kg μέλι για τα καλορίζικα)
6. ΕΠΤΑΗΜΕΡΟΣ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ( Γωνιακή σωλήνα και στηρίγματα κουρτίνας μπάνιου )
7. Αφοί Κατεινά (ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ- ΚΑΦΕ ΣΑΜΑΡΑΔΙΚΟ) (καθαριστικά είδη, χαρτικά)
8. Χανιώτη Μαρία (ΥΠΕΡΩΟΝ) (Πίνακα διακόσμησης, πετσέτες κουζίνας, πετσέτα μπάνιου, τοπικά προϊόντα).
9. Σοφία Καραπάτη (Μπλάου), Αγλαΐα Ρωμανού, Πόπη Δ. Μάρκου – οικιακά σκεύη
10. Βαρδάκη Ανθούλα (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ) Ιατρικό εξοπλισμό
11. ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΡΟΖΗ (στο Γαλάτσι – με ενέργειες του εκλεκτού συγχωριανού Μιχάλη Ατσαλίνου) Πλυντήριο ρούχων
12. Μιχάλης Αντωνίου (του Φισαλομανώλη) Τραπέζι φαγητού
13. Φραγκίσκου Μαρίνα ( Ηλεκτρική κουβέρτα)
14. Αναστασίου Νικόλαος 30 ευρώ
15. Πολυκρέτη Ειρήνη (Θεολόγος) 10 ευρώ
16. Τσήμας Παντελής 10 ευρώ
17. Γαλάνης Αντώνης του Εμμανουήλ 10 ευρώ
18. Γλέζος Βασίλειος του Μιχαήλ 20 ευρώ
19. Νανούρη Αργυρώ 50 ευρώ
20. Κρητικός Πέτρος (Παπαγιαννιάς) 50 ευρώ
21. Φραγκίσκου Μαρίνα 40 ευρώ
22. Ζευγώλης Ιωάννης του Δημητρίου (Γκρίβας) 50 ευρώ
23. Ελευθερίου Γεώργιος (Κοφτερός) από συνδρομή κατοίκων Μουτσούνας 50 ευρώ

Επίσης έχουμε χρέος να τονίσουμε τη συγκίνηση που προκάλεσαν με το ενδιαφέρον τους, οι κυρίες Ευδοκία Γεωργίου Γλέζου, Μαρίνα Φραγκίσκου, Πόπη Γεωργίου Γλέζου , Νικολέτα Δέτση, με τις ΑΟΚΝΕΣ κι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ προσπάθειές τους, για καθαριότητα, ευταξία κι ευπρεπισμό εντός κι εκτός ιατρείου, καθώς κι από την απίστευτη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ τους προς τον ιατρό μας κ. Χριστοφίδη.
Όλες οι επισκευαστικές εργασίες σε Θερμοσίφωνα μπάνιου, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, έγιναν από το Τεχνικό Προσωπικό του Δήμου μας και τους ευχαριστούμε θερμά, καθώς και τον άξιο Αντιδήμαρχο μας κύριο Μανιό Δημήτριο για την άψογη συνεργασία κι ανταπόκρισή του για άλλη μια φορά στο κάλεσμά μας.
Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε ως Απεραθίτικος Λαός όλους εκείνους που στο δύσκολο ταξίδι, βοήθησαν για την ανάδειξη του προβλήματος: τον υποψήφιο Βουλευτή και διακεκριμένο δημοσιογράφο Τριαντάφυλλο Τριανταφυλίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Μαρούλη Μιχάλη και τον σταθμό του, την κυρία και φίλη Αλιμπέρτη Πόπη και το naxostimes.gr, την εφημερίδα ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ (κύριο Καρανίκα, κύριο Γιάννη Βλαχάκη), την ΚΥΡΙΑ Ρούλα Μπράουν, την κυρία Σοφία Κάγκανη, την κυρία Δανάη Μαύρου, τον κύριο και φίλο Λιανό Νικόδημο, τον αγαπητό φίλο και λάτρη της Απειράνθου έγκριτο δημοσιογράφο κύριο Μπογδάνο, το μάχιμο κι επίμονο Απεραθίτη φωτορεπόρτερ κύριο Δελλαμάνη!!! Όλους τους επώνυμους κι ανώνυμους φίλους που αναδημοσίευαν στο διαδίκτυο τα άρθρα που αφορούσαν το επίμαχο θέμα!!! Και προσωπικά το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κύριο Μανώλη Μαργαρίτη, διότι όλο αυτό το διάστημα οι παρεμβάσεις του ήταν αναγκαίες και καθοριστικές! Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Πρωθυπουργικού Γραφείου, καθώς και έναν λάτρη και φίλο της Απειράνθου τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κύριο Πολάκη και προσωπικό φίλο Παύλο για την αμέριστη κι αποτελεσματική βοήθειά του !!!
Συγχαρητήρια χρήζουν στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του χωριού, στον Απεραθίτικο Πολιτιστικό σύλλογο «Τα Φανάρια» και σε όλους τους απλούς Απεραθίτες για τη ζωντανή συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 13-3-2015, που ήταν καθοριστικό, καθώς ήταν κι η έναρξη του δύσκολου ΑΓΩΝΑ.
Τελειώνοντας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι οι Απεραθίτες ως ΖΕΣΤΟΣ, ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ και ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΛΑΟΣ, θα κάνουμε τα πάντα για μια παραδειγματική κι αξέχαστη διαμονή του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΙΑΤΡΟΥ κύριου Χριστοφίδη, συνοδεύοντάς τον με τις θερμότερες ευχές μας για άριστη σταδιοδρομία και γνωρίζοντάς του ότι προκάτοχοί του αναδείχθηκαν σε λαμπρούς και διακεκριμένους επιστήμονες!!! Του ευχόμαστε η Απείρανθος να του φέρνει πάντα γούρι !!!!!!!!!
Τέλος οιαδήποτε προσφορά σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, θα δημοσιεύσουμε στο μέλλον ως οφείλουμε!!! (τηλέφωνο επικοινωνίας για προσφορές 6983508827).

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Γεώργιος Στεφάνου Μπάκαλος

(Visited 83 times, 1 visits today)