Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: «Η κυβέρνηση παίζει την υγεία του λαού στα ζάρια»

Newsroom
20/08/2020 11:57
 
 
 

Για προχειρότητα της κυβέρνησης, όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας και την ουσιαστική θωράκιση των νησιών έναντι του κορωνοϊού, κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την μεταφορά του μοριακού αναλυτή από το Γ.Ν. Σύρου στην Αθήνα η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή υποβαθμίζει τις δυνατότητες του νοσοκομείου, αφήνοντας εκτεθειμένη όχι μόνο τη Σύρο, αλλά και τις Κυκλάδες συνολικότερα και προσθέτει ότι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία της Αττικής θα έπρεπε να καλυφθούν με την αγορά νέου εξοπλισμού και την επίταξη μοριακών αναλυτών από ιδιωτικά νοσοκομεία.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

Κούφια λόγια αποδεικνύονται οι διαβεβαιώσεις του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κατά την επίσκεψη του στη Νάξο, ότι τα νησιά είναι έτοιμα και πλήρως εξοπλισμένα να αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί μέσα στον Αύγουστο.

Με την απόφαση μεταφοράς του μοριακού αναλυτή από το νοσοκομείο της Σύρου σε νοσοκομείο της Αττικής αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η προχειρότητα της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας για την ουσιαστική θωράκιση των νησιωτών και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πως δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και προστασίας των νησιωτών και των επισκεπτών, κάτι που φάνηκε και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα α λα καρτ όλο το προηγούμενο διάστημα. Πως παρόλο το χρόνο που κέρδισε η κυβέρνηση την περίοδο της καραντίνας, δεν προχώρησε στην απαιτούμενη αναβάθμιση και βελτίωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, για να μπορέσει αυτό να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα προκύψουν από τη διαφαινόμενη έξαρση της πανδημίας.

Την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά πανελλαδικά και στις Κυκλάδες ειδικότερα όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα σε πολλά νησιά. Την ώρα που η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο προκλητικά στο λαό και παίζει την υγεία του «στα ζάρια», η 2η ΔΥΠΕ αποφάσισε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ο μοριακός αναλυτής για εξέταση Covid19 που πρόσφατα εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Η απόφαση αυτή αποδυναμώνει το μοναδικό νοσοκομείο των Κυκλάδων, στερώντας τη δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών τεστ σε μεγάλη κλίμακα που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο της Σύρου αλλά και των υπόλοιπων νησιών.

Λειτουργώντας αποσπασματικά και χωρίς κανένα σχεδιασμό αφήνει τα νησιά σε δεύτερη μοίρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή μάλιστα που με το άνοιγμα των συνόρων χωρίς συστηματική διενέργεια τεστ στους εισερχόμενους, χωρίς καμία μαζική ιχνηλάτηση, για να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών, έχει δημιουργήσει μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση στα νησιά, σχετικά με τη διασπορά της νόσου.

Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει τις δυνατότητες του νοσοκομείου, αφήνοντας εκτεθειμένη όχι μόνο τη Σύρο αλλά και τις Κυκλάδες συνολικότερα.

Ακόμα κι αν τον αντικαταστήσουν με άλλο μηχάνημά πολύ μικρότερων δυνατοτήτων, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στα νησιά των Κυκλάδων, καθώς βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, όπου χρειάζεται να ενισχυθούν και το δημόσιο σύστημα Υγείας και τα μέτρα πρόληψης, ώστε να προστατευτούν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό και οι επισκέπτες των νησιών.

Οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν στα νοσοκομεία της Αττικής, θα πρέπει να καλυφθούν με την αγορά νέου εξοπλισμού, καθώς και με την επίταξη μοριακών αναλυτών από ιδιωτικά νοσοκομεία.

Είναι υπόθεση του λαού των νησιών μας να απαιτήσουν από την κυβέρνηση όχι μόνο να μην μετακινηθεί ο μοριακός αναλυτής από το νοσοκομείο της Σύρου, αλλά τόσο αυτό όσο και οι δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα υπόλοιπα νησιά, να ενισχυθούν με τη στελέχωση του απαιτούμενου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να εξοπλιστούν επαρκώς ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις πάγιες και τις έκτακτες ανάγκες των νησιωτών στο βασικό αγαθό της υγείας.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*