Δημοσίευση άρθρου της παιδοψυχιάτρου του Γ.Ν. Σύρου στο ιατρικό περιοδικό της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος

geniko nosokomeio syroy
Newsroom
25/07/2020 13:19
 
 
 

«Παραγωγός» βασικού ερευνητικού έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο, δείγμα του οποίου αποτελεί η δημοσίευση άρθρου της κα Σοφίας Μπαχαράκη, Παιδοψυχιάτρου-Διευθύντριας Γ.Ν. Σύρου στην τελευταία έκδοση του ιατρικού περιοδικού της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος «Ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου».

Το άρθρο πραγματεύεται την εφαρμογή της τηλε-παιδοψυχιατρικής από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου προς τις Μονάδες Υγείας των νησιών του Αιγαίου, η οποία αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια φροντίδας υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές. Βασίζεται σε διεθνείς οδηγίες και εμπειρίες στην Ελληνική Νομοθεσία και στο σύστημα του Ελληνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ).

Με την παρουσίαση του δείγματος 229 περιστατικών, για τα πρώτα 2 έτη λειτουργίας της, εξετάζονται οι παράγοντες λειτουργίας και αποτελεσματικότητας: ο τηλε-διαμεσολαβητής, οι διαφορετικές πολιτισμικές και πολιτιστικές αντιλήψεις στα νησιά, η εμπειρία με τους εφήβους και τρόποι δημιουργίας θεραπευτικής σχέσης μέσω τηλε-επικοινωνίας.

Προτείνεται η ενσωμάτωση του συστήματος στην εκπαίδευση των ειδικευομένων ιατρών στη Παιδοψυχιατρική και η δημιουργία συστηματικών κατευθυντήριων οδηγιών από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*