Ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Newsroom
23/07/2020 16:56
 
 
 

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου η επίσημη παραλαβή ενός εκ των δύο υπερσύγχρονων ειδικών θαλάμων αρνητικής πίεσης (κάψουλες) που αγοράστηκαν με δαπάνες της περιφερειακής αρχής Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο συγκεκριμένος θάλαμος θα χρησιμοποιηθεί από το ΕΚΑΒ που εδρεύει στο νησί για αεροδιακομιδές ασθενών κρούσματος COVID-19 και άλλων λοιμωδών νοσημάτων, ενώ ένας όμοιος θάλαμος αρνητικής πίεσης έχει ήδη παραδοθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Την παράδοση στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Διοικητή της υγειονομικής μονάδος Μιχαήλ Ζουλουφού, του Συντονιστή Διευθυντή Καρδιολογικού Τμήματος Γ.Ν. Σύρου Άρη Μικρογεωργίου, της Διευθύντριας Αναισθησιολογικού Τμήματος Χριστίνας Σοϊλεμεζίδου και εργαζομένων του τομέα ΕΚΑΒ Σύρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η υγειονομική κρίση, απαντήσαμε με πρωτοβουλίες και πράξεις. Διαπιστώνοντας ελλείψεις που υπήρχαν στις δομές υγείας των νησιών, προβήκαμε σε αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες υγειονομικές συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό παραδώσαμε σήμερα στο Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα νησιά των Κυκλάδων, μια υπερσύγχρονη κάψουλα αερομεταφοράς ασθενών και συνεχίζουμε την προμήθεια αναλώσιμων υλικών (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά αδιάβροχες στολές κλπ), θωρακίζοντας τις δομές υγείας των νησιών μας».

(Visited 113 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*