Κορωνοϊός: Το εμβόλιο δεν θα θεραπεύει πλήρως

Άκης Αξαόπουλος
01/07/2020 11:15
  •  
  •  
  •  

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα αποτελέσματα σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δείχνουν πως δεν θα μπορεί να εξολοθρευτή πλήρως ο ιός.

Μάλιστα, η επικεφαλής της βρετανικής έρευνας για το εμβόλιο, Kate Bingham, δήλωσε πως πιθανώς θα περιορίζει τα συμπτώματα στους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα θα είναι δύσκολο να νοσήσει κάποιος, αλλά όχι απίθανο.

Παράλληλα, η Daily Mail αναφέρει πως η Kate Bingham ενημέρωσε το κοινοβούλιο της Αγγλίας σχετικά με τις έρευνες και είπε πως μέχρι τις αρχές του 2021 αναμένεται το εμβόλιο να είναι έτοιμο.

Επίσης, τόνισε ότι το εμβόλιο κατά του κορονωϊού, θα είναι όπως αυτό της γρίπης. Στόχος του δηλαδή θα είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού έναντι του ιού, παρά η πλήρης εξάλειψη του.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «νομίζω ότι είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι με αυτό το εμβόλιο μπορεί να μην χρειάζεται μόνο μία δόση. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη προβλεφθεί ότι θα απαιτηθούν δύο δόσεις για να δημιουργήσουν “ανοσία”, οπότε αυτή είναι μια άλλη πτυχή που πρέπει να σκεφτούμε».

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι σε πολλές δοκιμές που έχουν γίνει παγκόσμια δεν εγγυώνται πως αναπτύχθηκε ανοσία ή αντισώματα στους συμμετέχοντες.

Αντιθέτως, η Kate Bingham υποστηρίζει πως τα συγκεκριμένα άτομα έχουν δεχτεί αρκετές δόσεις πειραματικών εμβολίων, με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους, να φαίνεται πως έχει αναπτύξει άμυνα κατά του κορωνοϊού, ενώ στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο εκτεθειμένος.

(Visited 100 times, 1 visits today)