Στο 3ο Health IT Conference το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Newsroom
13/06/2020 02:03
 
 
 

 

Ενεργή συμμετοχή στο 3ο Health IT Conference, το συνέδριο-θεσμό για την Πληροφορική και την Ηλεκτρονική Υγεία, είχε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου, εστίαζε στην ενίσχυση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στη στρατηγική για την Ηλεκτρονική Υγεία και στο Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας μεταξύ των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας. Επικεντρώθηκε σε θέματα ενίσχυσης της Διοικητικής Πληροφορικής και Ποιότητας και σε αυτό παρουσιάστηκαν υλοποιημένα έργα πληροφορικής.

Κατά την διάρκεια του διημέρου, στελέχη πληροφορικής Νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών αναφέρθηκαν σε νέα έργα, τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση του ψηφιακού μετασχηματισμού, με τους θεματικούς άξονες του συνεδρίου να είναι οι εξής:

*Καινοτομία στην Ψηφιακή Πολιτική της Υγείας.
*Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Υγεία.
*Διαλειτουργικότητα.
*Ηλεκτρονικές Εφαρμογές στα Νοσοκομεία.
*Διαδικασίες, Ποιότητα και Auditing στον τομέα της Υγείας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν στελέχη Διοίκησης, Πληροφορικής και Ποιότητας των Νοσοκομείων – Υγειονομικών Περιφερειών και γενικότερα φορέων υγείας της χώρας, σε έναν στρατηγικό διάλογο με το Υπουργείο Υγείας και την αγορά.

Στόχος ήταν η ανάλυση των νέων τρόπων αναβάθμισης της πληροφορικής των Νοσοκομείων, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, των ασθενών, των επαγγελματιών του τομέα της υγείας και των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

Τα στελέχη του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου είχαν ενεργό συμμετοχή στο συνέδριο:
1ον O Διοικητής κ. Μιχάλης Ζουλουφός συμμετείχε στο Στρογγυλό Τραπέζι «Ο ρόλος του Διοικητή για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών» μαζί με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ και τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και
2ον Ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Οργάνωσης & Πληροφορικής κ. Δημήτρης Ρούσσος αφενός συμμετείχε στο Στρογγυλό Τραπέζι, στο οποίο παρέστη ο Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις στην Πληροφορική της Υγείας» και αφετέρου ήταν ο Συντονιστής της Ενότητας «Τεχνολογικές Λύσεις, Εφαρμογές και Καλές Πρακτικές στην Υπηρεσία του Ε.Σ.Υ.».

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*