Κέντρο Υγείας Μήλου: Μόνο δύο από τις δεκατρείς θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες

Newsroom
03/06/2020 00:09
 
 
 

 

Το θέμα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μήλου βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων του Νίκου Συρμαλένιου με φορείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί.

Συγκεκριμένα, ο νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε, τη Δευτέρα, το Κέντρο Υγείας Μήλου όπου συναντήθηκε με την επιστημονική διευθύντρια οδοντίατρο κ. Βαλλά.

Κατά τη διάρκεια της αναλυτικής συζήτησης, τέθηκαν για άλλη μια φορά τα ζητήματα του Κ.Υ., με σημαντικότερο τη διαχρονική έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί 13 οργανικών θέσεων ιατρών, μόνο 2 καλύπτονται, εκτός βεβαίως των αγροτικών γιατρών.

Η συζήτηση εστιάστηκε στην αναγκαιότητα θέσπισης επιπλέον κινήτρων για την προσέλκυση του ιατρικού προσωπικού, τόσο από την πλευρά του κράτους όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση μιας και όπως φαίνεται τα ήδη θεσμοθετημένα τα τελευταία χρόνια δεν επαρκούν.

Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη υπέρβασης των καθυστερήσεων των κρίσεων για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών, για τις περιπτώσεις που έχουν ήδη ανταποκριθεί στις προκηρύξεις των θέσεων.

Από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του, ειδικότερα προς τη 2η ΥΠΕ, τόνισε ότι τώρα μετά την πανδημία είναι ευκαιρία να διεκδικήσουμε ριζικές λύσεις για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και στα νησιά και επανέλαβε τη διαθεσιμότητα του για στήριξη όλων των αιτημάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσκεψη στο δημαρχείο

Στη συνέχεια ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Μανώλη Μικέλη. Και εκεί μονοπώλησε το θέμα της κατάστασης στο Κ.Υ. του νησιού, καθώς και η μέχρι σήμερα συμβολή και οι ενέργειες του δήμου τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και η γενικότερη προσπάθεια για στήριξη και επίλυση προβλημάτων -στα πλαίσια των δυνατοτήτων του δήμου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και άλλα ζητήματα μεταξύ αυτών το συνεχιζόμενο πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού των οικισμών, η καθημερινή διαχείριση της καθαριότητας και προβλήματα που απαιτούν τη συνεργασία αλλά και τη συνευθύνη των πολιτών, ενώ τέλος έγινε αναφορά στο επικείμενο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, όπου θα συζητηθεί η ανάθεση διαχείρισης των απορριμμάτων από τον υπό σύσταση περιφερειακό ΦΟΣΔΑ, όπως ψηφίστηκε στον πρόσφατο νόμο. Στο θέμα αυτό επισημάνθηκε η αιφνιδιαστική απόφαση και η παντελής έλλειψη διαβούλευσης, αλλά και ο κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα έργα ήδη δρομολογημένα από τους δήμους, όπως άλλωστε αναδείχθηκε και με τη σχετική επιστολή είκοσι (20) δημάρχων του Ν. Αιγαίου.

(Visited 142 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*