Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ για επιπλέον θέσεις οδηγών και νοσηλευτών σε Νάξο και Πάρο

αεροδιακομιδή - κορονοϊός - Νάξος ΕΚΑΒ Νάξου
Newsroom
29/05/2020 17:37
 
 
 

 

Την οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ για την άμεση κάλυψη επιπλέον θέσεων οδηγών και νοσηλευτών στις δομές του στο Νότιο Αιγαίο αποφάσισε, εκ νέου σήμερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Στην εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος έθεσε το ζήτημα στη λογική της μέγιστης εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων της Περιφέρειας για την ενίσχυση των δομών υγείας και την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων των νησιών, πολύ δε περισσότερο υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

Ως προϋπόθεση, ο Περιφερειάρχης έθεσε την – κατά προτεραιότητα – κάλυψη συγκεκριμένων περιοχών που (και στο παρελθόν) έχουν καταγραφεί σε συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Οι περιοχές αυτές είναι Νότια Ρόδος και Έμπωνας στο νησί της Ρόδου, το τουριστικό τρίγωνο Κως – Καρδάμαινα – Κέφαλος στο νησί της Κω, Νάουσα Πάρου και ορεινή Νάξος. Επίσης, όποιες άλλες περιοχές προκύψουν από την συνεργασία Περιφέρειας και Διοίκησης του ΕΚΑΒ ότι πρέπει να προστεθούν, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ως αυστηρή προϋπόθεση για την χρηματοδότηση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θέτει την κάλυψη κατά προτεραιότητα από το ΕΚΑΒ των προαναφερθεισών περιοχών και ταυτόχρονα την νομοθέτηση της δυνατότητας άμεσης εκταμίευσης της χρηματοδότησης – η οποία, σημειωτέον, γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – προκειμένου οι ανάγκες των νησιών να καλυφθούν εντός του 2020.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 231 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*