«ΕΚΑΒ be S.A.F.E.». και στη Μύκονο

Newsroom
28/05/2020 00:41
 
 
 

 

Πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης και ασκήσεων με το κωδικό όνομα «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» (Stay Alert Fully Educated) στο οποίο συμμετείχε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και του ΕΚΑΒ του νησιού, καθώς και στελέχη του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, έπειτα από παραχώρηση του Δήμου Μυκόνου.


Σκοπός του προγράμματος (που υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΑΒ, με αφορμή τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον τουρισμό) ήταν η διασφάλιση της απαιτούμενης προστασίας της δημόσιας υγείας των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων των τουριστικών προορισμών της νησιωτικής Ελλάδας, μέσω της ορθής διαχείρισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού SARS-CoV-2.

Διαπιστώθηκε, επίσης, η πλήρης ετοιμότητα του νησιού με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας, καταγράφηκαν οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την τουριστική περίοδο, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη σημασία και στην υπόδειξη αξιόπιστων τεστ ανίχνευσης του SARS-CoV-2.

Αναφορικά με τα πιθανά κρούσματα, που δεν θα χρήζουν νοσηλείας, το Υπουργείο Τουρισμού θα προχωρήσει στην ενοικίαση ξενοδοχείου στο οποίο θα τίθενται σε καραντίνα τα ύποπτα κρούσματα, ενώ για τα επείγοντα περιστατικά θα γίνεται αεροδιακομιδή στο πλησιέστερο νοσοκομείο αναφοράς Covid-19.

Με αφορμή, μάλιστα, την υλοποίηση του «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» στη Μύκονο, ο Δήμαρχος κ. Κουκάς και η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας κα Σαμψούνη είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου και τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η Υ.ΠΕ.) κ. Ροϊλό.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας η δική μας προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και των επισκεπτών στο νησί μας. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ έρχεται να ενισχύσει και να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια με σκοπό όλοι μαζί να είμαστε πανέτοιμοι να διαχειριστούμε πιθανά κρούσματα, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση τονίσαμε την ανάγκη πραγματοποίησης προληπτικών τεστ ως το πλέον αποτελεσματικό μέτρο για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας».

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*