Επαναλειτουργούν από σήμερα τα Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν. Σύρου

Newsroom
11/05/2020 10:55
 
 
 

 

Ξεκίνησε σήμερα η επαναλειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων του Γ.Ν. Σύρου, αρχικά για την μετεγχειρητική παρακολούθηση ασθενών, τον έλεγχο χρόνια πασχόντων ασθενών (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α.) και τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων (μικροβιολογικές, ακτινοδιαγνωστικές) για τους ανωτέρω ασθενείς.

Δεδομένων των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, επανακαθορίζονται οι όροι και ο τρόπος λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, ως την έκδοση νέων οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας:

1. Ο αριθμός ραντεβού θα είναι ελεγχόμενος.
2. Η είσοδος του ασθενή στο χώρο του Νοσοκομείου θα γίνεται μετά από τον αντίστοιχο έλεγχο από το προσωπικό του Νοσοκομείου στην κεντρική πύλη.
3. Η προσέλευση του ασθενή θα γίνεταιχωρίς συνοδό (αν το επιτρέπει η κατάστασή του) λίγο πριν την έναρξη του ραντεβού (10’), δηλαδή τόσο χρόνο πριν το προγραμματισμένο ραντεβού, όσος απαιτείται για τη δήλωση προσέλευσής του και την αποχώρηση του προηγούμενου ασθενή.
4. Θα τηρούνται οι προϋποθέσεις κοινωνικής απόστασης.
5. Θα γίνεται χρήση των απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας από το υγειονομικό προσωπικό και τους ασθενείς, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες. Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα για όσο διάστημα βρίσκονται εντός των χώρων του Νοσοκομείου.
6. Οι ασθενείς που επιθυμούν προσδιορισμό ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία μόνο για συνταγογράφηση (πλην διαβητολογικών και νεφρολογικών) θα εφαρμόζουν υποχρεωτικά την άυλη συνταγογράφηση(αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ).Οι συνταγές διαβητολογικών και νεφρολογικών ασθενών θα παραλαμβάνονται από το θυρωρείο, στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου. Λόγω προσωπικών δεδομένων, οι συνταγές θα παραδίδονται σε κλειστό φάκελο και στη συνέχεια προσωπικά στους ασθενείς ή σε αρμοδίως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
7. Παύει η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής στήριξης 2281360720.
8. Η επαναλειτουργία των Απογευματινών Ιατρείων θα επανεξεταστεί, μετά την επαναλειτουργία των πρωινών ΤΕΙ, και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η αναστολή του επισκεπτηρίου και οι συνοδοί νοσηλευόμενων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κάρτα συνοδού, προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος κατά τον έλεγχο στην κεντρική πύλη.

Οι υπεύθυνοι Χειρουργοί, ανάλογα με το πρόγραμμα και την λίστα χειρουργείου, θα επικοινωνούν με τους ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία έχουν ακυρωθεί, θα επαναπρογραμματίζεται το χειρουργείο τους και θα δίνονται οδηγίες – κατά περίπτωση – για τον προεγχειρητικό έλεγχο που απαιτείται. Όλοι οι ασθενείς που θα έχουν προγραμματισμένο χειρουργείο θα εξετάζονται για COVID-19, πριν την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον ορισμό ραντεβού: 22813-60523 (Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-14:00)

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*