Σταδιακή επαναλειτουργία τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο Νοσοκομείο Νάξου

νοσοκομείο Νάξου
Άκης Αξαόπουλος
08/05/2020 19:15
 
 
 

Σε συνέχεια σχετικών οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας και με γνώμονα την προστασία των πολιτών που προσέρχονται στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11/05/2020 ξεκινάει η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, τηρουμένων όλων των απαιτούμενων προϋποθέσεων προστασίας από το νέο κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα:

Τα ραντεβού θα κλείνονται αυστηρά και μόνο τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 2285360501 και 2285360508 τις ώρες 8:00-13:00 και 16:00-20:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όλοι όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα, να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.

Απαγορεύεται η προσέλευση στο χώρο του Νοσοκομείου για εξέταση σε Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο ασθενών που έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες 14 ημέρες συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετό, βήχα, δύσπνοια, καταρροή), πονοκέφαλο, μυαλγίες, έλλειψη όσφρησης και γεύσης. Οι εν λόγω ασθενείς εφόσον εμφανίσουν τα συμπτώματα αυτά ενώ έχουν κλείσει ραντεβού, ενημερώνουν έγκαιρα τηλεφωνικά (22853 60501) το Νοσοκομείο για την ακύρωση του ραντεβού και τη λήψη οδηγιών από εφημερεύοντα ιατρό.

Η προσέλευση ασθενών θα γίνεται χωρίς συνοδό, εκτός και εάν δεν το επιτρέπει η κατάστασή τους
Η είσοδος των ασθενών από την Κεντρική Πύλη θα γίνεται 10 λεπτά πριν από το ραντεβού τους, καθώς έχει ληφθεί μέριμνα για την ασφαλή χρονική απόσταση που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο ραντεβού ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης των ιατρείων και να μη δημιουργείται συνωστισμός στους χώρους αναμονής.

Στο χώρο των Επειγόντων προσέρχονται αποκλειστικά και μόνο τα οξέα και επείγοντα περιστατικά
Πριν εισέλθει ο ασθενής στο χώρο του Νοσοκομείου, δηλώνει στον εργαζόμενο που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο διαλογής, το λόγο της επίσκεψής του και απαντάει σε ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον ΕΟΔΥ.

Στην περίπτωση που ο ασθενής έχει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, η εξέτασή του πραγματοποιείται στο κατάλληλα διαμορφωμένο εξωτερικό ιατρείο, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Σε περίπτωση συνταγογράφησης εφαρμόζεται υποχρεωτικά η άυλη. Τα ραντεβού για συνταγογράφηση θα κλείνονται τηλεφωνικά (τηλ: 2285360500 και 2285360508) από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-13:00 και 16:00-20:00. Η συνταγογράφηση θα γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή τηλεφωνικά.

Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται το επισκεπτήριο στους ασθενείς που νοσηλεύονται και όπου κρίνεται αναγκαίο επιτρέπεται η είσοδος ενός συνοδού, στον οποίο δίδεται ειδική άδεια.

Για την ασφάλεια όλων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου διασποράς του ιού παρακαλούμε για τη συνεργασία στις υποδείξεις του προσωπικού του Νοσοκομείου. Η διαχείριση της νέας καθημερινότητας με ωριμότητα, θα μας οδηγήσει σταδιακά, να την βελτιώνουμε για να την κάνουμε όλο και καλύτερη. Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε με υπομονή και επιμονή.

(Visited 149 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*