Ανακοίνωση του Γ. Βλασερού για την επερώτηση του ΚΙΝΑΛ για το Νοσοκομείο Σαντορίνης

nosokomeio santorinis
Άκης Αξαόπουλος
22/04/2020 17:42
 
 
 

 

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης για την περίθαλψη των μόνιμων κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών και διαπιστώνοντας τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του (όπως τα εξέθεσα σε προηγούμενο άρθρο μου «Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Σαντορίνης») με συνεργασία μου με τους βουλευτές Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Ανδρέα Πουλά το Κίνημα Αλλαγής την 16/4/2020 κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή με θέμα « Τα προβλήματα από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης πρέπει να λυθούν και να λειτουργήσει πλήρως» υπογραφόμενη από τους παραπάνω βουλευτές.

ΘΕΜΑ: Τα προβλήματα από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης πρέπει να λυθούν και να λειτουργήσει πλήρως.

Κύριε Υπουργέ

Η πλήρης λειτουργία των μονάδων υγείας στις νησιωτικές περιοχές όπως οι Κυκλάδες αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προστασία της υγείας των κατοίκων. Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού η λειτουργία τους είναι κρίσιμη για την προστασία των κατοίκων και τον περιορισμό της διασποράς. Σε νησιά όπως η Σαντορίνη θα κληθούν την επόμενη ημέρα να παίξουν και καθοριστικό ρόλο στην τουριστική επανεκκίνηση αφού θα αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και προστασίας της υγείας και των επισκεπτών και κριτήριο επιλογής τους ως προορισμός.

Παρά τα όσα έχουν με θόρυβο ακουστεί τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο της Σαντορίνης εξακολουθεί να υπολειτουργεί λόγω σημαντικών ελλείψεων και συγκεκριμένα.

Το Γυναικολογικό και Παιδιατρικό έχουν πολύ ελλιπή στελέχωση με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες υγείας προς τις γυναίκες και ειδικά τις εγκύους και τα παιδιά να γίνεται με εξαντλητική προσπάθεια του προσωπικού.
Το τμήμα του Νεφρού δεν έχει στελέχωση και λειτουργεί περιοδικά με επισκέπτη γιατρό
Τα τμήματα Ορθοπεδικό και Οφθαλμολογικό δεν λειτουργούν καθόλου.
Τα δε υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν επίσης με ελλείψεις και η λειτουργία τους βασίζεται στην υπερπροσπάθεια πάλι των εργαζομένων.

Δεν υπάρχει ικανός αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού που είναι αναγκαίος για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείο.

Επί πλέον δύο σοβαρά ζητήματα επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να υπάγονται στην ΑΕΜΥ να μην θεωρούνται δηλαδή προσωπικό του ΕΣΥ με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ
Τα ενοίκια διαμονής είναι απαγορευτικά για το υγειονομικό προσωπικό και τους υπαλλήλους του νοσοκομείου Σαντορίνης

Οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού εκφράζουν τους φόβους για την υγεία τους καθημερινά και με όλους τους τόνους. Θέλουν το νοσοκομείο να λειτουργήσει με πλήρη στελέχωση και να αισθάνονται ασφαλείς. Απαιτούν από την πολιτεία άμεσα και μέσα από τις έκτακτες διαδικασίες πρόσληψης για την μην διάδοση του κορονοϊού να υπάρξει επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης με υγειονομικό προσωπικό. Απαιτούν η επόμενη ημέρα της τουριστικής περιόδου να βρει το νοσοκομείο στελεχωμένο.

Η αναγκαιότητα υγειονομικής προφύλαξης των νησιών των Κυκλάδων καθίσταται επιτακτικότερη εάν λάβουμε υπόψη ότι κατά τη διάρκεια του θέρους αναμένεται τουριστικό κύμα (εσωτερικού και εξωτερικού) και συνακόλουθη αύξηση του πληθυσμού και των υγειονομικών αναγκών

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Πώς θα επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της στελέχωσης με υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σαντορίνης;
2) Πότε θα υλοποιηθεί η υπόσχεση της πολιτείας για την ένταξη του προσωπικού του Νοσοκομείου στο ΕΣΥ και ποιες θα είναι οι ενέργειες για το πρόβλημα στέγασης του προσωπικού ;

Αθήνα, 16.04.2020
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ανδρέας Πουλάς

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

(Visited 50 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*