Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου: «Άμεση ανάγκη να διοριστούν γιατροί στο Κ.Υ. τώρα»

Newsroom
01/04/2020 14:59
 
 
 

 

Στον Δήμαρχο, τον Έπαρχο και τους βουλευτές Κυκλάδων απευθύνεται η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου, ζητώντας τους «να παρέμβουν δυναμικά και να απαιτήσουν διορισμούς γιατρών στα Κέντρα Υγείας των νησιών μας, ΤΩΡΑ και όχι αύριο που μπορεί να είναι αργά».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ο.Μ. υποστηρίζει ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη αφέθηκε στην τύχη της εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο στην πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή της μάχης» και μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα που θα εμποδίσει την διασπορά του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Η Κυβέρνηση προφανώς κάτω από συνθήκες έκτακτης ανάγκης, λόγω κορωνοϊού και πιεζόμενη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, αναγνώρισε, ελπίζουμε όχι για λόγους επικοινωνιακούς, την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας.

Είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη, που δεκαετίες ολόκληρες αφέθηκε στην τύχη της, που με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει το ανάχωμα, τώρα που τα κρούσματα του φονικού ιού πολλαπλασιάζονται , για να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία της Χώρας από περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στα Κέντρα Υγείας.

Αλλά ακόμα και σήμερα, που, εάν μας ξεφύγει ο ιός, θα γίνουμε Ιταλία και Ισπανία, η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε διορισμούς γιατρών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Απόδειξη η περίπτωση της γιατρού κ. Ελευθερίας Καψάλη, που έχει υποβάλει αίτηση διορισμού της στο Κέντρο Υγείας Πάρου πριν από δύο μήνες και παραμένει ακόμα αδιόριστη.

Κατά τα άλλα, στη τηλεδιάσκεψη που είχε οργανώσει πρόσφατα ο Δήμος, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠE αναζητούσε γιατρούς για να τους διορίσει στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

Υποκρισία; Δούλεμα της τοπικής μας κοινωνίας; Ανικανότητα; Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρισκόμαστε και χρειάζεται μόνο μια υπογραφή.

Καλούμε τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο και τους βουλευτές του νομού μας να παρέμβουν δυναμικά και να απαιτήσουν διορισμούς γιατρών στα Κέντρα Υγείας των νησιών μας, ΤΩΡΑ και όχι αύριο που μπορεί να είναι αργά.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*