Κορωνοϊός: Στην Αθήνα μεταφέρθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της Σύρου

Newsroom
24/03/2020 20:39
 
 
 

 

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στις Κυκλάδες ανιχνεύθηκε την Τρίτη στην πρωτεύουσα του νομού, τη Σύρο.

Πρόκειται για 88χρονο ηλικιωμένο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι καρδιοπαθής, και διακομίστηκε στην Αθήνα, στο νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία”.

Μέχρι να γίνει η μεταφορά, ο 88χρονος ηλικιωμένος, νοσηλεύτηκε σε συνθήκες καραντίνας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Σε καραντίνα βρίσκονται επίσης, και όσοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ήρθαν σε επαφή μαζί του, αλλά και μέλη της οικογένειας του 88χρονου.

Οι άνθρωποι αυτοί ειδοποιούνται, ενημερώνονται και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους και σε κατ’ οίκον περιορισμό 14 ημερών, προς αποφυγή διασποράς του ιού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά από έκτακτη σύσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Λεονταρίτης:

– Ο ασθενής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον covid-19, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο ήταν σε πλήρη απομόνωση και τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τη διαχείριση υπόπτων – επιβεβαιωμένων περιστατικών covid -19.

– Μετά την επιβεβαίωση του θετικού κρούσματος άμεσα ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές του ασθενούς και οι επαφές του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου.

– Ο ασθενής διακομίσθηκε με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού προς το Νοσοκομείο αναφοράς “ΣΩΤΗΡΙΑ”.

– Για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του νησιού, ελήφθησαν μέτρα τα οποία αφορούν στο υγειονομικό προσωπικό που ήλθε σε επαφή με τον ασθενή καθώς και της Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί συγγενικό πρόσωπο του ασθενούς.

(Visited 1.170 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*