Update στο Γ.Ν. Σύρου με το σύστημα υποστήριξης λήψης κλινικών αποφάσεων UPTODATE

Νοσοκομείου Σύρου
Newsroom
19/03/2020 12:38
 
 
 

 

Το – κορυφαίο στον κόσμο – σύστημα υποστήριξης λήψης κλινικών αποφάσεων UPTODATE απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου, με σκοπό την αξιοποίηση του από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του.

Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Σύρου Μιχάλης Ζουλουφός, μετά από τη συγκεκριμένη απόκτηση, το Νοσοκομείο της Σύρου συγκαταλέγεται ανάμεσα στα λιγοστά ελληνικά νοσοκομεία (7 δημόσια και 2 ιδιωτικά) που διαθέτουν μια τέτοια δυνατότητα.

Με πρόσβαση σε περισσότερα από 11.800 κλινικά θέματα, που αφορούν σε περισσότερες από 25 ειδικότητες, γιατροί και νοσηλευτές ενημερώνονται σε σύντομο χρόνο για όλες τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητάς τους, στους χώρους παροχής της φροντίδας, δηλαδή δίπλα στους ασθενείς τους.

Με τον τρόπο αυτό, επισήμανε ο κ. Ζουλουφός, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τάχιστα τις σωστές αποφάσεις, βασισμένοι σε διεθνώς αποδεκτά επιστημονικά τεκμήρια. Το UPTODATE περιέχει πάνω από 9.300 οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών, με βάση επιστημονικά τεκμήρια, αλλά και με βάση τη διεθνή κλινική εμπειρία. Περιέχει, επίσης, περισσότερες από 6.500 μονογραφίες φαρμάκων, με συστάσεις της ιατρικής κοινότητας και υπολογιστές για τη δοσολογία των ουσιών, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το ιστορικό του κάθε ασθενή. Περιλαμβάνει περισσότερα από 1.500 άρθρα εκπαίδευσης των ασθενών για την αυτοδιαχείριση των παθήσεών τους.

«Ως αποτέλεσμα, η χρήση του UPTODATE αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην παροχή περίθαλψης υψηλών προδιαγραφών, για όλους τους ασθενείς του Γ.Ν. Σύρου, προλαμβάνοντας διακυμάνσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας. Πάνω από 80 μελέτες συνδέουν τη συστηματική χρήση του συστήματος με βελτιωμένα κλινικά αποτελέσματα και με τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους κάθε Νοσοκομείου» δήλωσε ο κ. Ζουλουφός.

Σημειώνεται ότι η προμήθεια του UPTODATE έγινε στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού και δικτυακού εξοπλισμού του Νοσοκομείου με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και είναι 5ετούς διάρκειας. Το UPTODATE χρησιμοποιούν σήμερα 2 εκατομμύρια γιατροί και 36.500 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε 191 χώρες του κόσμου.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*