Τα νησιά εκπέμπουν SOS – Τι θα γίνει με τις αεροδιακομιδές εάν νοσήσουν οι νησιώτες;

ekav diakomidi touristria 2
Newsroom
18/03/2020 18:55
 
 
 

 

Να μην ταξιδεύουν σε νησιωτικές περιοχές άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνέστησε κατά τη χθεσινή ενημέρωση του κοινού ο Σωτήρης Τσιόρδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόρδας συνέστησε σε συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων να μην απομακρύνονται την περίοδο αυτή σε νησιωτικές περιοχές, καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αεροδιακομιδή τους εφόσον χρειαστεί. Ανέφερε μάλιστα ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί άνθρωποι με σοβαρή καρδιοπάθεια, αρρύθμιστο ζαχαρώδη διαβήτη, όσοι έχουν κακοήθειες και βρίσκονται υπό θεραπεία και μεταμοσχευμένους ενεργή ανοσοκαταστολή.

Στα νησιά η ανησυχία που επικρατεί είναι μεγάλη.

Τα πλοία καθημερινά μεταφέρουν πολίτες οι οποίοι εγκαταλείπουν την Αθήνα με τη σκέψη να «προφυλαχτούν» από τον ιό, με κίνδυνο φυσικά να τον διασπείρουν.

Ωστόσο, μετά τη δήλωση του κ. Τσιόρδα το μεγάλο ερώτημα, το οποίο προκαλεί τρόμο, είναι πώς θα αντιμετωπιστούν στα νησιά με τις ανύπαρκτες υγειονομικές δομές, ενδεχόμενα σοβαρά κρούσματα κορωνοϊού;

Το παραπάνω ερώτημα θα έπρεπε να έχει προβληματίσει και απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλο, όλες τις αρμόδιες αρχές, βουλευτές και τοπικούς άρχοντες των νησιών σε περιφέρεια και νησιωτικούς δήμους.

Θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες, οι οποίες να έχουν γίνει γνωστές στους κατοίκους των νησιών προκειμένου να νιώσουν ασφάλεια τις δύσκολες αυτές ώρες.

Ο κ. Τσιόρδας είπε χθες ότι …«θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αεροδιακομιδή».

Τι θα γίνει εάν νοσήσουν κατά συρροή οι νησιώτες;
Θα μπορεί το ΕΚΑΒ να μεταφέρει τα σοβαρά περιστατικά στα νοσοκομεία αναφοράς ή θα τα αφήσουν στην τύχη τους;
Υπάρχει μέριμνα και προγραμματισμός;
Ποιο είναι το σχέδιο για τα νησιά;

Οι κάτοικοι των νησιών μένουν σπίτι τους… Ο κόσμος που έχει επισκεφτεί τις τελευταίες ημέρες τα νησιά μας πολύς.

Η ευχή μας είναι φυσικά να πάνε όλα καλά και κανένας να μη νοσήσει ποτέ.

Ο εχθρός όμως είναι ύπουλος και αόρατος όπως είπε χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ανασφάλεια είναι έκδηλη στους νησιώτες αφού δεν έχουν νοσοκομεία, επάρκεια γιατρών, μονάδες εντατικής θεραπείας και άλλα μέσα που θα ήταν απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

(Visited 1.385 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*