Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο μέχρι σήμερα – Νέα έκτακτα μέτρα στο νοσοκομείο

Νοσοκομείο Νάξου - Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊούυ
Newsroom
11/03/2020 16:28
 
 
 

 

Ο κορωνοϊός δεν έχει φτάσει –τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στη Νάξο… Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr κανένα –ούτε καν- ύποπτο κρούσμα δεν έχει επισκεφτεί το νοσοκομείο του νησιού όλο αυτό το διάστημα και μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο.

Ο φόβος είναι τεράστιος στο νησί και κατά καιρούς ακούγονται διάφορα για δήθεν κρούσματα COVID-19 που επισκέφτηκαν το νοσοκομείο…

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κανένα ύποπτο κρούσμα με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Νάξου και δεν έχει σταλεί ούτε μία εξέταση για COVID-19 σε εξειδικευμένο εργαστήριο.

Έκτακτα μέτρα

Στο νοσοκομείο εδώ και καιρό, έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση και την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 ενώ η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, έχει εκδώσει ανακοίνωση με συστάσεις και λήψη μέτρων που λαμβάνονται με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μετά από αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου διέθεσε ένα κοντέινερ (ISOBOX) το οποίο έχει τοποθετηθεί στο χώρο του πάρκινγκ (απέναντι από τα επείγοντα) και θα χρησιμοποιηθεί ως εξεταστήριο για πιθανά κρούσματα από κορωνοϊό.

Με πολύ γρήγορες διαδικασίες, η προκάτ αίθουσα ήδη έχει κλειστεί από τη μια πλευρά που ήταν ανοιχτή, έχει συνδεθεί ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και ίντερνετ και μέχρι την Πέμπτη θα έχει βαφτεί και θα έχει τοποθετηθεί σε αυτή όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για να μπορεί άμεσα να χρησιμοποιηθεί ως έξτρα εξεταστήριο για όσους έχουν συμπτώματα λοίμωξης.

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που είναι σε εφαρμογή, λόγω του κορωνοϊού, τέτοιου είδους περιστατικά δεν εξετάζονται στα επείγοντα αλλά σε ειδικά διαμορφωμένο εξεταστήριο του νοσοκομείου (το 10).

Η ανησυχία είναι έκδηλη και στη Νάξο για τον κίνδυνο που μπήκε στη ζωή μας και ονομάζεται «κορωνοϊός» όμως το νοσοκομείο του νησιού είναι καθησυχαστικό σε ότι αφορά την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος.

(Visited 3.596 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*