Έκτακτα μέτρα στο νοσοκομείο Νάξου για τον κορωνοϊό – Οι Ιταλοί που έφεραν «αναστάτωση»

Νοσοκομείο Νάξου - Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊούυ
Newsroom
04/03/2020 01:28
 
 
 

 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το νοσοκομείο Νάξου στο οποίο έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για τυχόν αντιμετώπιση κρούσματος κορωνοϊού.

Στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικοί για την έλευση κώνοι αλλά έχει στηθεί και ένας προκάτ θάλαμος στον οποίο επί 24ωρου βάσης βρίσκεται ένα άτομο από το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να ενημερώνει και να ελέγχει τα περιστατικά που περνούν μέσα.

Η διαδικασία

Η νοσηλεύτρια, ρωτά το λόγο για τον οποίο ο κάθε ασθενής επισκέπτεται το νοσοκομείο. Σε περίπτωση που το περιστατικό παρουσιάζει συμπτώματα ίωσης, ερωτάτε γι αυτά όπως και για το εάν έχει πρόσφατα ταξιδέψει σε χώρες όπως η Κίνα, η Ιταλία κ.λπ. ή αν έχει έλθει σε επαφή με τέτοια άτομα.

Νοσοκομείο Νάξου

Αν η απάντηση είναι αρνητική και σε πρώτη φάση διαπιστωθεί ότι το άτομο δεν είναι στην κατηγορία κινδύνου νόσησης από κορωνοϊό δίνεται η άδεια να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου.

Σε διαφορετική περίπτωση, η νοσηλεύτρια καλεί τα επείγοντα και ο ασθενής οδηγείται σε ειδικά διαμορφωμένο εξεταστήριο (εκτός επειγόντων περιστατικών) όπου ο εφημερεύων γιατρός φορώντας την απαραίτητη στολή προστασίας, τον εξετάζει.

Αφού διαπιστώσει ήπια συμπτώματα και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ κάνει τις απαραίτητες αιμοληψίες και ο ασθενής αποστέλλεται σπίτι του με οδηγίες εν αναμονή της απάντησης των εξετάσεων. Τα δείγματα αίματος στέλνονται στην Αθήνα για εξέταση.

Εάν ωστόσο ο ασθενής νοσήσει πιο βαριά, μεταφέρεται στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε έναν από τους δύο θαλάμους που έχουν διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό ή εάν η περίπτωση του κριθεί σοβαρή, διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα

Η διοικητής του νοσοκομείου Νάξου Καλλίτσα Φραγκίσκου βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες και όπως η ίδια σημείωσε στο naxostimes.gr. «Τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν ανάλογα με τις εξελίξεις και τα περιστατικά που προστίθενται είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες» σημείωσε.

«Εμείς τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες που συνεχώς λαμβάνουμε από το Υπουργείο Υγείας και τους άλλους αρμόδιους φορείς» τόνισε και πρόσθεσε ότι στο νοσοκομείο Νάξου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κρούσμα ή ύποπτο περιστατικό με το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

«Όπως είδατε, πλέον δεν μπορεί έτσι απλά να μπαίνει κάποιος στο νοσοκομείο. Γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος στην είσοδο. Επίσης έχουμε προετοιμάσει δυο δωμάτια νοσηλείας, ένα μέσα στο νοσοκομείο στους θαλάμους και ένα ακόμα, προκάτ, που βρίσκεται έξω, στην πίσω πλευρά. Επίσης έχουμε διαμορφώσει και ένα εξεταστήριο ειδικά για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού» σημείωσε.

Όπως είπε η ειδική εξέταση για το αν κάποιος πάσχει από τον κορωνοϊό δεν μπορεί να γίνει στο νοσοκομείο Νάξου και θα πρέπει τα δείγματα να στέλνονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια στην Αθήνα.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η κ. Φραγκίσκου, το νοσοκομείο Νάξου έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (μάσκες, στολές, αναλώσιμα κ.λπ.) προκειμένου να αντιμετωπίσει με ασφάλεια κάθε πιθανό κρούσμα της νόσου Covid-19.

Οι Ιταλοί που έφεραν «αναστάτωση»

Ένα ζευγάρι Ιταλών που επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Νάξου την προηγούμενη Τετάρτη έφεραν αναστάτωση, όπως αναφέρουν πληροφορίες του naxostimes.gr.

Το ζευγάρι των Ιταλών μπήκαν στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα γρίπης και με δεδομένο τη χώρα προέλευσης τους, την Ιταλία, λογικό ήταν να σημάνει «συναγερμός». Ευτυχώς όμως οι δυο Ιταλοί δεν προέρχονταν από τη Βόρεια Ιταλία ή από κάποια περιοχή της χώρας που έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα με κορωνοϊό.

Οι δυο αλλοδαποί εξετάστηκαν από τους γιατρούς του νοσοκομείου, τους δόθηκε αγωγή για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος τους και συνέχισαν τις διακοπές τους στο νησί.

(Visited 7.273 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*