Νοσοκομείο Νάξου: Ασκήσεις ετοιμότητας για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος του κορωνοϊού

ασκήσεις ετοιμότητας για διαχείριση κρούσματος κορωνοϊού
Newsroom
09/02/2020 00:57
 
 
 

 

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, εν όψει του επικείμενου κινδύνου επιδημίας του νέου κορωνοϊού, προχωρώντας στην κατεπείγουσα προμήθεια υγειονομικού υλικού, ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανά κρούσματα.

Ειδικές μάσκες, γάντια, στολές, προστατευτικά γυαλιά και ποδονάρια έχουν παραγγελθεί, ώστε να υπάρχει επάρκεια ακόμα και στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή περιφερειακά νοσοκομεία, στην περίπτωση νοσηλείας ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών της νόσου σε όλη την επικράτεια.

Νοσοκομείο Νάξου

ασκήσεις ετοιμότητας για διαχείριση κρούσματος κορωνοϊού

Ο παραπάνω εξοπλισμός έχει καταφτάσει και στο νοσοκομείο Νάξου το οποίο όπως πρόσφατα ενημέρωσε η Επιτροπή Λοιμώξεων βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίδειξη του εξοπλισμού (ειδικές μάσκες, γάντια, στολές, προστατευτικά γυαλιά και ποδονάρια), παρουσία της διοικήτριας Καλλίτσας Φραγκίσκου, του προέδρου της Επιτροπής Λοιμώξεων ιατρού Παναγιώτη Γρυλλάκη και μελών αυτής.

ασκήσεις ετοιμότητας για διαχείριση κρούσματος κορωνοϊού

Προβλήθηκε βίντεο με οδηγίες για τη σωστή εφαρμογή του εξοπλισμού, το οποίο έχει μάλιστα σταλεί σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και έγινε επί τόπου δοκιμή από άτομα του προσωπικού.

ασκήσεις ετοιμότητας για διαχείριση κρούσματος κορωνοϊού

«Εκπαιδεύεται το προσωπικό για να μάθει να χρησιμοποιεί τον ειδικό εξοπλισμό για την προστασία των ίδιων και τον περιορισμό της εξάπλωσης» σημείωσε στο naxostimes.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου Νάξου, ιατρός παθολόγος Παναγιώτης Γρυλάκης. «Προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που εμφανιστεί στο νοσοκομείο μας κάποιο ύποπτο κρούσμα» σημείωσε.

Ο κ. Γρυλάκης τόνισε ότι σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού κορωνοϊού το νοσοκομείο Νάξου θα το αντιμετωπίσει σε ειδικό θάλαμο-δωμάτιο που βρίσκεται στην πτέρυγα των θαλάμων νοσηλείας. «Εκεί θα απομονωθεί, θα εξεταστεί και θα νοσηλευτεί το άτομο που είναι ύποπτο ή επιβεβαιωμένα έχει κορωνοϊό» σημείωσε και πρόσθεσε ότι εάν θα πρέπει ο ασθενής να διακομιστεί, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διακομιδής σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Απαραίτητο να υπάρξει χώρος εκτός νοσοκομείου

ασκήσεις ετοιμότητας για διαχείριση κρούσματος κορωνοϊού

Ο κ. Γρυλλάκης υπογράμμισε επίσης ότι θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει κάποιος χώρος έξω από το νοσοκομείο –εκτός Επειγόντων Περιστατικών- όπου θα γίνεται η εξέταση των περιστατικών που είναι ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

«Υπάρχει κάποιος χώρος, εννοώ τα παραπήγματα που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, τα οποία μάλιστα είχαν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε περίπτωση λοίμωξης. Ένα από αυτά μπορεί να προσαρμοστεί και να χρησιμοποιηθεί για να εξετάζονται εκεί αυτοί οι ασθενείς» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι τα παραπήγματα χρησιμοποιούνται το ένα για να στεγάζεται η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και το άλλο ως αποθήκη.

ασκήσεις ετοιμότητας για διαχείριση κρούσματος κορωνοϊού

Όπως τόνισε η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Νάξου, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες επιδείξεις του ειδικού εξοπλισμού και ασκήσεις ετοιμότητας.

 

(Visited 797 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*