Με ασθενοφόρα μικρού όγκου εξοπλίζονται εννέα υγειονομικές μονάδες μικρών νησιών των Κυκλάδων

Newsroom
05/02/2020 12:40
 
 
 

 

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας 12 ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Οι μονάδες υγείας που θα ωφεληθούν είναι το Κέντρο Υγείας Αμοργού, καθώς και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Αντιπάρου, Δονούσας, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Σχοινούσας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης και Φολεγάνδρου.

Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέβη στην έγκριση του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Προμήθεια δώδεκα (12) Ασθενοφόρων μικρού όγκου».

Η προμήθεια των ασθενοφόρων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 2.081.312,25 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», που στόχο έχει να ενισχύσει τον νευραλγικό, όσο και κρίσιμο για τους νησιώτες τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εξοπλίζοντας με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα, 3 Κέντρα Υγείας και 21 Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ανέρχεται σε 38 οχήματα.

Συγκεκριμένα:

*Με την Πράξη ΟΠΣ 5003965 χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια 6 ασθενοφόρων μικρού όγκου, με δικαιούχο την 2η ΥΠΕ, για τα νησιά Ανάφη, Αστυπάλαια, Σέριφο, Κάσο, Χάλκη, Νίσυρο.
*Με την Πράξη ΟΠΣ 5000208 χρηματοδοτήθηκε η αγορά 8 ασθενοφόρων, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, για την κάλυψη των αναγκών του στα νησιά Ρόδο (4 οχήματα), Κω, Σύρο, Πάρο και Νάξο.
*Με την Πράξη ΟΠΣ 5010602, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, χρηματοδοτήθηκε η αγορά 12 συνολικά οχημάτων. Ειδικότερα: 2 ασθενοφόρων 4×4 για τα νησιά Ρόδο και Νάξο, 1 κινητή μονάδα για το νησί της Σύρου, 9 ασθενοφόρα μικρού όγκου για τα νησιά Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Τήνο, Σύρο και Ρόδο.

Οι παραπάνω Πράξεις, με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Οι μονάδες υγείας που ωφελούνται από την συνολική Πράξη «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» είναι τα Κέντρα Υγείας Αμοργού, Ίου και Πάτμου, καθώς και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Δονούσας, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κουφονησίων, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νισύρου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Σχοινούσας, Φολεγάνδρου και Χάλκης.

Δικαιούχος του έργου είναι 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, (2η ΥΠΕ).

(φωτό αρχείου)

(Visited 171 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*