Νοσοκομείο Νάξου: Σε ετοιμότητα για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος του κοροναϊού

Άκης Αξαόπουλος
31/01/2020 15:11
 
 
 

 

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 30/1/2020 προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση πιθανού ύποπτου κρούσματος από το νέο κοροναϊό (2019-nCoV).

Όπως είναι γνωστό η επιδημία του νέου κοροναϊού ξέσπασε στην πόλη Wuhan της κινεζικής επαρχίας Hubei, στην οποία καταμετρώνται και τα περισσότερα κρούσματα. Προς αποφυγή πανικού, σας γνωρίζουμε ότι ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV), ανήκει στην ευρύτερη «οικογένεια» των κοροναϊών.

Στελέχη αυτής της «ομάδας» ιών προκαλούν ποικίλης βαρύτητας λοιμώξεις αναπνευστικού σε ανθρώπους και ζώα και ευθύνονται περίπου για το ένα τρίτο των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε ετοιμότητα, υπάρχει επάρκεια των απαραίτητων ειδών ατομικής προστασίας και έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις και τις νέες οδηγίες για το νέο κοροναϊό (2019-nCoV).

Συστάσεις προς τους πολίτες:
1. Να αποφύγετε ταξίδια σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση της επιδημίας του νέου κοροναϊού (2019-nCoV).
2. Σε περίπτωση ταξιδιού σε περιοχές με επιδημία του νέου κοροναϊού, φροντίστε
• να αποφύγετε την επαφή με νεκρά ή ζωντανά ζώα των αγορών ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης, πουλερικών και θαλασσινών και την επαφή με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
• Τηρείτε αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πλύσιμο χεριών, αποφυγή χειραψίας και επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, χρήση χαρτομάντηλου όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε).
• Αναζητείστε άμεσα ιατρική βοήθεια σε περίπτωση που εμφανίσετε συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετό, βήχα, αναπνευστική δυσχέρεια).
3. Μετά την επιστροφή σας από περιοχές με κρούσματα από το νέο κοροναϊό, θα πρέπει για 14 ημέρες να είστε σε επαγρύπνηση, να φοράτε απλή μάσκα και σε περίπτωση που εμφανίσετε πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό (βήχα, δύσπνοια κλπ), θα πρέπει :
• Να παραμείνετε στο σπίτι σας και να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό σας, ή να ενημερώσετε τον ΕΟΔΥ (τηλ: 210-5212054), ή το 166, αναφέροντας οπωσδήποτε το ταξίδι σας σε περιοχή με κρούσματα του νέου κοροναϊού.
• Τονίζουμε ότι είναι απαραίτητο να φοράτε μάσκα προς αποφυγή μετάδοσης της νόσου και να αναμένετε το ΕΚΑΒ να σας μεταφέρει με ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση ύπαρξης νέων δεδομένων και οδηγιών από τον ΠΟΥ και τον ΕΟΔΥ, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, θα επανέλθει με νέο δελτίο τύπου.

Τηλ. Επικοινωνίας με το ΓΝ-ΚΥ Νάξου: 22853-60500, 22853-60508, 22853-60501

(Visited 351 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*