Ποιος θα είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Νάξου;

Νοσοκομείο Νάξου
Newsroom
01/11/2019 20:11
 
 
 

 

Εντός του Νοέμβρη θα τοποθετηθούν οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Ωστόσο, ερωτηματικό εξακολουθεί να αποτελεί το ποιος θα αναλάβει το νοσοκομείο Νάξου ως υποδιοικητής των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Σύρου και Νάξου.

Οι πληροφορίες του naxostimes αναφέρουν ότι έντονο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση δείχνει ο πρώην δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης ο οποίος από ότι φαίνεται είναι και ο επικρατέστερος για να την αναλάβει αν και υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι όπως φαίνεται δεν επιθυμούν να δουν επικεφαλής της διοίκησης στο νοσοκομείο του νησιού το Μανόλη Μαργαρίτη.

Ποιοι «ψηφίζουν» υπέρ Μαργαρίτη

Όπως οι πληροφορίες αναφέρουν υπέρ της «υποψηφιότητας» του πρώην δημάρχου έχουν ήδη ταχθεί οι δυο γαλάζιοι βουλευτές των Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, η ΔΗΜ. ΤΟ. της Ν.Δ. Νάξου καθώς και αρκετοί πρόεδροι κοινοτήτων του νησιού (περίπου 12).

Άγνωστη ωστόσο παραμένει η θέση τόσο του Ναξιώτη υπουργού εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση (με τον οποίο ο Μανόλης Μαργαρίτης δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις), όσο και του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανού ο οποίος, όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει «ψηφίσει» υπέρ του πρώην δημάρχου.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι για την ίδια θέση είχε προταθεί ο κ. Ήμελος ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Δημήτρη Λιανό και δεν εξελέγη, όμως λίγο αργότερα ορίστηκε πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και άρα δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει καθήκοντα διοικητή στο νοσοκομείο. Κάποιοι κύκλοι κάνουν λόγο και για μια γυναίκα, το όνομα της οποίας ακούγεται για τη συγκεκριμένη θέση.

Θετικό το κλίμα για το Μανόλη Μαργαρίτη

Πάντως πολίτες που ερωτήθηκαν από το naxostimes πώς βλέπουν το ενδεχόμενο ο Μανόλης Μαργαρίτης να αναλάβει τη διοίκηση του νοσοκομείου, απάντησαν θετικά. Αιτιολόγησαν δε την απάντηση τους σημειώνοντας ότι ο κ. Μαργαρίτης είναι φαρμακοποιός άρα υπηρετεί το χώρο της υγείας κι επιπλέον ότι ως δήμαρχος τα τελευταία 9 χρόνια έχει την εμπειρία, τα προσόντα αλλά και τις διασυνδέσεις με την κεντρική εξουσία για να παράξει έργο στο νοσοκομείο του νησιού.

Όπως και να ‘ναι, το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου έχει ανάγκη από μια δυναμική διοίκηση αφού μπροστά του έχει να επιλύσει αρκετά προβλήματα με κυριότερο την ανεξαρτησία του (μέχρι σήμερα είναι συνδεδεμένο με το νοσοκομείο Σύρου), την περεταίρω στελέχωση του, τη διατήρηση λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού και τη λειτουργία τμημάτων όπως τα χειρουργεία.

(Visited 2.616 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*