Διαμαρτυρία Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων για την κατάργηση της εφημερίας σε βασικές ειδικότητες

nosokomeio
admin
22/06/2015 12:23
 
 
 

 

Τη διαμαρτυρία του για την κατάργηση της εφημερίας γιατρών ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας του Αιγαίου εξέφρασε με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο από τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αποδέκτες του οποίου ήταν όλες οι υγειονομικές μονάδες του Αιγαίου, στα Κέντρα Υγείας και στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Π.Ι.) αποκλείονται της εφημερίας βασικές ειδικότητες, όπως της Χειρουργικής, Καρδιολογίας, της Ορθοπεδικής, της Γυναικολογίας, της Μικροβιολογίας, της Ακτινολογίας και σε μερικές περιπτώσεις και της Παιδιατρικής.

«Απίστευτο κι όμως αληθινό!» τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, επισημαίνοντας ότι «σε μια εποχή απογύμνωσης των νησιών μας από ιατρικό προσωπικό και αναζήτησης τρόπων για να δοθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κίνητρα για προσέλευση γιατρών, το υπουργείο δηλώνει ότι για τις ανωτέρω ειδικότητες “κόβεται με μαχαίρι” η δυνατότητα και η υποχρέωση εφημέρευσης».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων παραθέτει παραδείγματα προκειμένου να κάνει αντιληπτή την «τραγικότητα» – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – «των νέων εντολών και μοντέλου εφημέρευσης που επιβάλλει το υπουργείο».

Δεν παραλείπει, επίσης, να καυτηριάσει και το γεγονός ότι αγνοήθηκαν παντελώς οι τοπικοί Ιατρικοί Σύλλογοι, τα μέλη των οποίων διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από την υπηρεσία τους στις υγειονομικές μονάδες του Αιγαίου και προσθέτει ότι η σημερινή κυβέρνηση «έρχεται να αποτελειώσει το έργο των προκατόχων με την ιατρική ερημοποίηση των νησιών».

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων σημειώνει ότι «θα αντιταχθεί με σθένος στην επιβαλλόμενη ρύθμιση του εφημεριακού καθεστώτος», ζητώντας επειγόντως συνάντηση με το υπουργείο και τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, με στόχο την ακύρωση αυτής της «άδικης απόφασης».

 

 

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*