Ολοκληρώθηκε ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας

Άκης Αξαόπουλος
05/07/2019 12:10
  •  
  •  
  •  

 

Ολοκληρώθηκαν χτες οι πρώτες ομιλίες του εκπαιδευτικού κύκλου με θέμα «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στη Χώρα Νάξου και στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο Φηρών Σαντορίνης. Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν μέσω του συστήματος τηλεψυχιατρικής και τηλεκπαίδευσης.

Η Τηλεψυχιατρική είναι κλάδος της τηλεϊατρικής και επιστημονικός κλάδος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Το 2001 η ΚΛΙΜΑΚΑ ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα Τηλεψυχιατρικής στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας έναν σύγχρονο τρόπο παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Από τότε, το σύστημα της τηλεψυχιατρικής χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη διάγνωση, θεραπεία, συμβουλευτική οδηγία και αντιμετώπιση χρόνιων και έκτακτων περιστατικών, αλλά και στην επιμόρφωση (ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) σε θέματα ψυχικής υγείας στον γενικό πληθυσμό και σε επαγγελματίες της υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις χτεσινές ομιλίες, επαγγελματίες ψυχικής υγείας παρουσίασαν θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία των ηλικιωμένων , όπως η κατάθλιψη, η άνοια και το πένθος. Το κοινό συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη, οδηγώντας τη συζήτηση σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας στον γενικό πληθυσμό, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την απαραίτητη υποστήριξη των ευάλωτων ηλικιακών ομάδων στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κύκλος των ομιλιών θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, στις 17:30, με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
• Άνοια: τύποι, συμπτώματα και αντιμετώπιση- Ν. Μπουρσινού, Κλινική Νευροψυχολόγος
• Η κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε ηλικιωμένους με άνοια- Μ. Μυλωνά, Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας
Τις ομιλίες θα προλογίσει ο κ. Κ. Κατσαδώρος, Επιστημονικός Διευθυντής ΚΛΙΜΑΚΑ, Ψυχίατρος.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων
Οδός Δανακού, Χώρα Νάξου, τηλ. 2285026982
Μεσσαριά Σαντορίνης, τηλ. 2286025961

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.