Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ: «Θυσιάζουν την υγεία για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων»

nosokomeio
admin
20/05/2015 7:31
  •  
  •  
  •  

Για «άθλια κατάσταση στην Υγεία» ως «αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε. που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού “κόστος” που εμποδίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» κάνει λόγο η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ.  

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία βρίσκεται «προ των πυλών» και καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τον δρόμο του αγώνα «ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει».

Ακόμη, απαιτεί άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρη και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση των δομών υγείας, άμεση επαναλειτουργία των υγειονομικών μονάδων που έκλεισαν και δημιουργία νέων δημόσιων Κέντρων Υγείας, κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων και φορολόγηση με συντελεστή 45{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς.

Το ΚΥ-Νοσοκομείο Νάξου υποβαθμίζεται συνεχώς, με βασικές ελλείψεις σε προσωπικό, τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία είναι υποστελεχωμένα (στα  χωριά δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός), ενώ παράλληλα πληθαίνουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και πολυϊατρεία.

Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι εξακολουθούν να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Ο όγκος της δουλειάς κι η εντατικοποίηση αυξάνονται κατακόρυφα. Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις, ακόμα και αν γίνουν μέσα στο 2015, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις. Δηλαδή, θα συνεχιστεί το κλείσιμο και η υπολειτουργία τμημάτων.

Ο καθένας πρέπει να πάρει τη θέση του στον αγώνα. Είναι κοινός και δίκαιος ο αγώνας που κάνουμε!

Την ίδια ώρα που χάνουμε εργασιακά δικαιώματα, δεδουλευμένα και υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας, δεν χάνουν όλοι. Οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!

Σε καλούμε να σκεφτείς:

*Γιατί μας λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς, ενώ συνεχίζουν να επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγγέλνουν εξοπλισμούς 500 εκατ. Δολαρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;

*Γιατί δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και δημόσιων οργανισμών, ενώ με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφουν πρόστιμα επιχειρηματικών ομίλων για φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο;

*Γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι μας αναγκάζονται να μεταναστεύσουν;

*Γιατί ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσονται, επανεμφανίζονται ασθένειες, όπως η φυματίωση, που είχαν «ξεπεραστεί»;

Την απάντηση την ξέρεις:

Θυσιάζουν τα δικαιώματα μας και την υγεία μας για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η άθλια κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού σαν «κόστος», γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων, των συγχωνεύσεων, των περικοπών στους μισθούς μας. Της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Γι’ αυτό, έχουν καταβάλλει μόνο ένα μικρό μέρος της κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015 (που είναι μειωμένη κατά 22,9{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} σε σχέση με το 2014) και οδηγούν τις δημόσιες μονάδες υγείας σε οικονομική ασφυξία.

Ετοιμάζουν συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς.

Η κοινή δήλωση των Τσίπρα – Γιούνκερ αποτελεί προάγγελο νέας αντιλαϊκής συμφωνίας – νέου «μνημονίου». Που θα περιέχει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για Υγεία και Πρόνοια.

Οργανώνουμε τον αγώνα για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα

Λέμε ΟΧΙ στα νέα μνημόνια. Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλουν για να συνεχίζουμε εμείς να πληρώνουμε τα βάρη της κρίσης ή της όποιας αναιμικής ανάκαμψης.

Σου λέμε ξεκάθαρα ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας είναι ο αγώνας!

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια σε αυτούς που ζητούν ολοένα νέες θυσίες για να εξασφαλισθούν τα κέρδη τους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα τους. Να συμβάλλει στην ισχυροποίηση του κινήματος, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Απαιτούμε:

*Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Μονιμοποίηση επικουρικών, εργολαβικών, Voucher. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κινητικότητα.

*ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας- Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.

*Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.

*Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

*Να φορολογηθούν με συντελεστή 45{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 

 

(Visited 6 times, 1 visits today)