Έκοψε τη χρηματοδότηση στο νοσοκομείο η ΕΑΣ Νάξου

 
 
 

Με έγγραφό του προς το νοσοκομείο, το Ίδρυμα Στήριξης του Νοσοκομείου Νάξου γνωστοποιεί στη διεύθυνση ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών έχει διακόψει την επιχορήγηση της προς το Ίδρυμα (που ουσιαστικά ήταν ο διαμεσολαβητής) για να «περνούν» τα χρήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Το Ίδρυμα σημειώνει ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, αδυνατεί να συνεχίσει τη μισθοδοσία του νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΝΤ) του Νοσοκομείου Νάξου, «λόγω έλλειψης εσόδων και εξάντλησης αποθεματικού».

Όπως στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται από την ημέρα λειτουργίας της ΜΤΝ η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών έχει καταβάλει το ποσό των 27.450 ευρώ και το Ίδρυμα 45.950 ευρώ.

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Απιδόπουλος σε ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook αναφέρει ότι μετά από αυτό δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία της ΜΤΝ αφού με τα χρήματα αυτά υπήρχε η δυνατότητα να πληρώνονται «δύο ικανότατα άτομα του νοσηλευτικού της προσωπικού» αφού μέσω του Ιδρύματος Στήριξης του Νοσοκομείου, η ΕΑΣ Νάξου πλήρωνε ουσιαστικά τις δυο νοσηλεύτριες της ΜΤΝ.

«Σταμάτησε στο ποσό των 27.450 ευρώ η χρηματοδότηση της ΕΑΣ προς το Ίδρυμα Στήριξης του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Αναλυτικά, μέσω του Ιδρύματος πληρώνονται δυο νοσηλεύτριες της Μονάδας» σημειώνει ο κ. Απιδόπουλος και προσθέτει:
«Η υπόσχεση και η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΑΣ κάνει λόγο για 300.000 ευρώ σε βάθος τριών χρόνων, δηλαδή 100.000 ανά έτος και 8.300 ευρώ ανά μήνα. Παρότι δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία της μονάδας, γιατί πρόκειται για δυο ικανότατα άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την παραμονή τους».

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου τέλος ευχαριστεί την ΕΑΣ για τη μέχρι σήμερα βοήθεια. «Ευχαριστούμε όμως, όπως και να ‘χει την ΕΑΣ για τη βοήθειά της με το ποσό των 27.450 ευρώ» καταλήγει.

Μάλιστα τη συγκεκριμένη ανάρτηση του κ. Απιδόπουλου σχολίασε άμεσα και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος αναφέρει: «Θα τα καλύψουμε Κώστα».

Από την πλευρά της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σίγουρα έχει να δώσει τη δική της απάντηση στα παραπάνω την οποία και αναμένουμε.

Το έγγραφο του Ιδρύματος Στήριξης του Νοσοκομείου Νάξου προς τον κ. Απιδόπουλο:
egrafo nosokomeio eas 1 2

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*