Προμήθεια ασθενοφόρων για 9 μικρά νησιά των Κυκλάδων

 
 
 

Το Κέντρο Υγείας Αμοργού, καθώς και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Αντιπάρου, Δονούσας, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Σχοινούσας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης και Φολεγάνδρου θα ωφεληθούν από την νέα απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται κατά 700.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της Πράξης ΟΠΣ 5003965 «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» για την αγορά των 11 ακόμη ασθενοφόρων.

Τα ασθενοφόρα αυτά είναι μικρού όγκου, άρα κατάλληλα να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων (την προμήθεια των οποίων έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με ευρωπαϊκούς πόρους έχοντας ως τελικούς δικαιούχους την 2η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ), ανέρχεται σε 37 οχήματα.

Συγκεκριμένα:

*Με την Πράξη ΟΠΣ 5003965 χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια 6 ασθενοφόρων μικρού όγκου, με δικαιούχο την 2η ΥΠΕ, για τα νησιά Ανάφη, Αστυπάλαια, Σέριφο, Κάσο, Χάλκη, Νίσυρο.

*Με την Πράξη ΟΠΣ 5000208 χρηματοδοτήθηκε η αγορά 8 ασθενοφόρων, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, για την κάλυψη των αναγκών του στα νησιά, Ρόδο (4 οχήματα), Κω, Σύρο, Πάρο και Νάξο.

*Με την Πράξη ΟΠΣ 5010602, με δικαιούχο το ΕΚΑΒ, χρηματοδοτήθηκε η αγορά 12 συνολικά οχημάτων. Ειδικότερα:

2 ασθενοφόρων 4×4 για τα νησιά Ρόδο και Νάξο

1 κινητή μονάδα για το νησί της Σύρου

9 ασθενοφόρα μικρού όγκου για τα νησιά Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Τήνο, Σύρο και Ρόδο.

Οι παραπάνω Πράξεις, με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*