Συνάντηση φορέων στη Μύκονο για την υποστελέχωση του τοπικού ΕΚΑΒ

admin
20/03/2015 12:26
 
 
 

Την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη φορέων για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Μύκονο ανέλαβε η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Η πρωτοβουλία αυτή πρόεκυψε από τις επισκέψεις της κ. Μονογυιού στα νησιά τους τελευταίους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπίστωσε τόσο τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού (κυρίως διασωστών) στο ΕΚΑΒ, ιδιαίτερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, όσο και την ανάγκη ενίσχυσης των νησιών με εξειδικευμένο προσωπικό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Όπως υποστήριξε η πολιτευτής, το ΕΚΑΒ – εξαιτίας των μειωμένων πόρων του – αδυνατεί να καλύψει οικονομικά τις αποσπάσεις των υπαλλήλων του σε συγκεκριμένα νησιά, γι’ αυτό και θα ήταν ευεργετική η προσφορά τοπικών παραγόντων (Περιφέρειας, Δήμου, Εκκλησίας, Συλλόγων ξενοδόχων κλπ) με τη διασφάλιση διαμονής και σίτισης στα ξενοδοχεία των νησιών για τους υπαλλήλους.

 

Ευρεία σύσκεψη στη Μύκονο

Η χθεσινή σύσκεψη στη Μύκονο είχε ως στόχο τη συζήτηση του προβλήματος, καθώς και την καταγραφή προτάσεων για την πιθανή λύση του.

Σε αυτή συμμετείχαν η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κ. Γρυπάρη, η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Σαμσουνή, ο υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Μυκόνου κ. Πατσιαμπούρας, η αντιδήμαρχος Μυκόνου και μέλος της διοικούσας επιτροπής Κέντρου Υγείας κ. Γρυπάρη (η οποία εκπροσώπησε τον δήμαρχο Μυκόνο), ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Αποστόλου, ο πρόεδρος του συνδέσμου εστίασης και κέντρων διασκέδασης κ. Θεοχάρης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου ΤΑΧΙ Μυκόνου κ.κ. Καζακίδης και Σταματίου, ο αστυνομικός διοικητής Μυκόνου κ. Χαβαλές και ο λιμενάρχης κ. Μανής.

Κοινή βούληση όλων ήταν να βρεθεί λύση πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει τον τομέα της υγείας, χωρίς να παραβλέπεται και το γεγονός ότι παραμένουν επίσης υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας και του Λιμενικού στη Μύκονο.  

«Με τις προσπάθειες όλων και τη σημαντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί – έστω και προσωρινά – η έλλειψη στελεχών του ΕΚΑΒ» δήλωσε η κ. Μονογυιού.

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*