Υπόμνημα για τις ανάγκες στον τομέα υγείας της ορεινής Νάξου παρέδωσαν στον Πολάκη οι πρόεδροι των χωριών

proedroi polakis 1
admin
07/10/2017 11:28
 
 
 

Υπόμνημα για τις κοινωνικές δομές πρόνοιας και υγείας παρέδωσαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων των ορεινών χωριών της Νάξου στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη με την ευκαιρία της επίσκεψης του στη Νάξο.

Αρκετοί πρόεδροι κοινοτήτων έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να θέσουν στον Αναπληρωτή Υπουργό τα αιτήματα τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στα χωριά της ορεινής Νάξου.

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών της εκδήλωσης, οι πρόεδροι των ορεινών κοινοτήτων της Νάξου, συνομίλησαν με τον κ. Πολάκη περιγράφοντάς του τις αυξημένες ανάγκες σε ιατρική περίθαλψη που αντιμετωπίζουν τα ορεινά χωριά.

Το υπόμνημα που του παρέδωσαν και που φέρει τις υπογραφές από τους Δημήτρη Κορρέ (πρόεδρο Κορωνίδας), Μιχάλη Πάσουλα (πρόεδρο Σκαδού), Νίκο Χουζούρη (πρόεδρο Κορώνου), Νικήτα Κουτσοκέρη (εκπρόσωπο Τ.Κ. Μέσης), Γιώργο Μπάκαλο (πρόεδρο Απειράνθου) και Μανώλη Φακίνο (Εκπρόσωπο Τ.Κ. Κεραμωτής), αναφέρει:

Εδώ και αρκετούς μήνες, τα χωριά της ορεινής Νάξου βιώνουν την παντελή έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε ιατρική περίθαλψη και πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Με τις συνεχιζόμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με περικοπές σε κοινωνικές παροχές όπως η υγεία, η πρόνοια κ.α., επιδεινώνεται η ήδη δύσκολη ζωή των κατοίκων των χωριών μας, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε έκτακτα περιστατικά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Θεωρούμε αδιανόητο, το 2017 οι κάτοικοι των χωριών να μην έχουν την παραμικρή πρόσβαση στις υγειονομικές δομές και να χρειάζεται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση.

Για τον λόγο αυτό, οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων που συνυπογράφουμε το παρόν έγγραφο ζητάμε:
• Κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους.
• Δημιουργία υποδομών και στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό των υπηρεσιών υγείας.
• Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα χωριά, όλο το χρόνο.
• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας .
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*