Ενίσχυση του ΕΚΑΒ στα νησιά με 11 νέα ασθενοφόρα και 16 προσλήψεις

asthenofora ekav 3
admin
17/09/2017 17:28
 
 
 

Με έντεκα νέα ασθενοφόρα και μια Κινητή Ιατρική Μονάδα θα εμπλουτιστεί το ΕΚΑΒ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου όπως ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

karakatsianopoulos vouleytes SYRIZA

Συγκεκριμένα, στα γραφεία του ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλου και των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο, αναφορικά με την συμπληρωτική προμήθεια έντεκα 11 Ασθενοφόρων οχημάτων και μίας Κινητής Ιατρικής Μονάδας (ΚΙΜ) για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

O κ. Καρακατσιανόπουλος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ήδη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δημοσιεύσει σχετική πρόσκληση για την προμήθεια έντεκα (11) νέων σύγχρονων Ασθενοφόρων οχημάτων και μίας (1) ΚΙΜ.

Η εν λόγω προμήθεια ζητήθηκε από το ΕΚΑΒ προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες οι οποίες προέκυψαν μετά την τελευταία προμήθεια οκτώ των 8 Ασθενοφόρων που πραγματοποιήθηκε το 2015 και τα οποία δεν κάλυπταν πλήρως τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, η συμπληρωματική αυτή προμήθεια αφορά σε δύο (2) οχήματα επειγόντων περιστατικών 4×4, τα οποία θα τοποθετηθούν στη Ρόδο και τη Νάξο λόγω των ορεινών όγκων των νησιών αυτών, σε εννέα (9) Ασθενοφόρα οχήματα μικρού όγκου, τα οποία θα διατεθούν στα νησιά λόγω των χωροταξικών ιδιαιτεροτήτων των οικισμών των νησιών, καθώς και σε μία (1) ΚΙΜ η οποία θα ενισχύσει το έργο της βάσης αεροδιακομιδών στη Σύρο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ως άνω προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 829.560,00 ευρώ και έχει εγκριθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου ΕΣΠΑ 2019 – 2020.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της συνάντησης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι, από τους ενενήντα τρεις (93) νεοπροσλαμβανόμενους μόνιμους υπαλλήλους στο ΕΚΑΒ του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, οι δέκα έξι (16) θα τοποθετηθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η διαδικασία πρόσληψής τους βρίσκεται στο τελικό στάδιο και εκτιμάται ότι θα βρίσκονται στις θέσεις τους έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Με τις δέκα έξι (16) νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αντιμετωπίζονται πλέον ουσιαστικά τα τεράστια επιχειρησιακά προβλήματα τα οποία υπήρχαν στα νησιά του Ν. Αιγαίου.

Η κατανομή των νέων θέσεων έχει ως εξής:
• 5 στη Θήρα
• 4 στη Μύκονο
• 2 στην Κω
• 2 στη Νάξο
• 2 στην Πάρο
• 1 στην Τήνο

Τέλος, ο κ. Καρακατσιανόπουλος ανέφερε ότι η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, γνωρίζοντας τα χρόνια προβλήματα στον τομέα της στελέχωσης της υπηρεσίας στο Νότιο Αιγαίο, προχώρησε κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου σε συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία το πρόβλημα στις βάσεις του Ν. Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: “Το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει για την βελτίωση και διεύρυνση των υπηρεσιών του προς την κοινωνία και την επιτυχή αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα, θα συνεχίσει να διερευνά και να αξιοποιεί στο μέγιστο οποιαδήποτε δυνατότητα του παρέχεται για το σκοπό αυτό”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*