Δ. Καπούνης: Η Ε.Α.Σ. θεωρεί το νοσοκομείο χώρο διαρκούς προσφοράς και όχι πεδίο μικροπολιτικής

kapoynis
admin
06/09/2017 11:52
 
 
 

Απάντηση στα όσα σχολιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και με ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ, σχετικά με το νοσοκομείο Νάξου και την “εμπλοκή” της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, δίνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης.

“Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό να γίνεται το Νοσοκομείο Νάξου θέατρο ανούσιων παραστάσεων, αρένα άγονων αγώνων και κομματικών μαχών, πεδίο νοσηρής και μίζερης αντιπαράθεσης για προφανείς σκοπούς” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καπούνης και προσθέτει ότι η Ένωση είχε αποφασίσει να απέχει από αυτήν την αντιπαράθεση για το καλό του νοσοκομείου και της περίθαλψης γενικότερα στο νησί, “αλλά και γιατί μιλάμε διαχρονικά και σε πολλούς τομείς με τα έργα μας. Όμως, στο δημόσιο λόγο ενεπλάκη και πάλι η Ε.Α.Σ. από πολλές πλευρές, αναίτια και κακόβουλα σε κάποιες από αυτές”.

Ο κ. Καπούνης υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της διημερίδας «Ιατρικές Ημέρες Νάξου», που έγιναν στο νησί στις 28 και 29 Ιουλίου ο ίδιος είχε τονίσει ότι: “η ΕΑΣ ενδιαφέρεται άμεσα για το Νοσοκομείο και όταν της ζητείται προσφέρει ό,τι μπορεί για τη κάλυψη των αναγκών που η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, έχει κατανοήσει βαθύτατα ότι η πρόοδός της εξαρτάται από την υγεία, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της ναξιακής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρθηκε να βοηθήσει και βοήθησε στην προσέλκυση γιατρών για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, παρέχοντας διάφορες διευκολύνσεις, αλλά και στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής… Η ενίσχυση που παρέχουμε, επιστρέφει στην ΕΑΣ, με την εξασφάλιση συνθηκών καλής λειτουργίας του συστήματος υγείας για τους αγρότες μας, αλλά και για όλους τους Ναξιώτες και επισκέπτες του νησιού μας και των γύρω νησιών. Αυτή είναι η συνεταιριστική κοινωνική ευθύνη μας που έχουμε αναπτύξει στο έπακρον, όπως γνωρίζουν και αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας». 

https://www.youtube.com/watch?v=_aQihtheZfc 

Σε ότι αφορά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ο κ. Καπούνης τονίζει ότι η Ένωση, ενδιαφέρθηκε να συνδράμει οικονομικά στη λειτουργία της, πολύ πριν αναλάβει η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, όχι σε επίπεδο προθέσεων, αλλά αποφάσεων του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ.

“Περιμέναμε συγκεκριμένες προτάσεις του Νοσοκομείου. Μόλις πρόσφατα τέθηκε εγγράφως το θέμα της νοσηλεύτριας και ανταποκριθήκαμε πάραυτα” σημειώνει.

“Η Ε.Α.Σ. θεωρεί το Νοσοκομείο χώρο άσκησης γόνιμης πολιτικής και διαρκούς προσφοράς στο ναξιακό λαό και όχι πεδίο μικροπολιτικής, η οποία δεν μας ενδιαφέρει. Στο χώρο της υγείας και της περίθαλψης στο νησί μας δεν πρέπει να έχουν θέση κομματικές και ιδιοκτησιακές λογικές, προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες, μικροεγωϊσμοί και σκοπιμότητες, εκδικήσεις και φανατισμοί. Σε αυτό το παιχνίδι και σε αυτό το γήπεδο δεν θα παίξουμε. Η Ε.Α.Σ. θα κάνει το καθήκον της, όπως έχει αποφασίσει, και καλεί όλους να αρθούν στο ύψος των απαιτήσεων και αναγκών της ναξιακής κοινωνίας” καταλήγει ο κ. Καπούνης.

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*