Αντιπαράθεση Βλασερού – Απιδόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Νάξου

apidopoulos vlaseros
admin
05/09/2017 09:18
 
 
 

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του καρδιολόγου και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βλασερού και του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Νάξου αλλά και της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, για το ζήτημα της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, τη Μονάδα Αιμοληψίας στο νοσοκομείο και τη δωρεά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης του κ. Βλασερού με θέμα τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Απιδόπουλος μέσω της σελίδας του στο facebook, με απανωτά post επιτέθηκε στον πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει δωρεά από της ΕΑΣ αλλά μόνο πρόθεση, ότι η αιμοδοσία δεν είναι προαπαιτούμενο για τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού, ενώ αναρωτιέται “που ήταν ο κ. Βλασερός” όταν ο κ. Λοβέρδος κατήργησε τις 3 θέσεις νεφρολόγων από το νοσοκομείο.

Όπως έγραψε ο κ. Απιδόπουλος:

“1) Δεν υπάρχει δωρεά 300.000, υπάρχει πρόθεση για δωρεά η οποία θα αξιοποιηθεί άμεσα και κατάλληλα όταν και αν αρχίσει η εκταμίευση της. Ο τρόπος έχει υποδειχθεί προς την ΕΑΣ και αναμένουμε τις ενέργειες της.
2) Δεν είναι προαπαιτούμενο για την λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού η ύπαρξη αιμοδοσίας. Άρα η μονάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει και πριν την έναρξη της αιμοδοσίας.

Και μια απορία:
Στο νοσοκομείο Νάξου ο οργανισμός του προέβλεπε 3 θέσεις νεφρολόγων. Το 2013 ο τέως υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος τις κατήργησε και τις τρεις. Με καθόλου συλλογικές διαδικασίες αλλά με συνοπτικές. Ποια ήταν η αντίδραση σας τότε;”.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Γιάννη Βλασερού που έγραψε στο facebook:

“Στα σχόλια του Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου κ. Απιδόπουλου είμαι αναγκασμένος να απαντήσω συνολικά και εφάπαξ καθότι το ευαίσθητο αυτό θέμα δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς.

1. Η αποφασισμένη δωρεά των 300.000€ από το ΔΣ της ΕΑΣ για να χρησιμοποιηθούν για λειτουργία του τεχνητού νεφρού δεν είναι πρόθεση δωρεάς ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑ μεγάλης και πολλαπλής αξίας. Τα χρήματα, όπως πληροφορούμαι είναι διαθέσιμα για τον σκοπό που εδωρήθησαν… Ευθύνη της Διοίκησης του νοσοκομείου είναι να βρει τρόπο να τα αξιοποιήσει.

2. Η μονάδα αιμοδοσίας είναι προαπαιτούμενο για την λειτουργία ενός κανονικού Νοσοκομείου. Είναι απολύτως προαπαιτούμενο για την λειτουργία του χειρουργείου τοκετών αλλά και χρήσιμη για την ασφαλή λειτουργία του τεχνητού νεφρού. Σε απομονωμένα υγειονομικά μέρη όπως η Νάξος χρειάζεται επιτόπιο νοσοκομείο με μονάδα αιμοδοσίας. Ορισμένοι νεφροπαθείς είναι πολλαπλών παθήσεων και με συνοδό αναιμία πού χρειάζονται και μετάγγιση αίματος και εκ των πραγμάτων η έλλειψη μονάδας αιμοδοσίας θα εξανάγκαζε τους ασθενείς να μετακινούνται σε νοσοκομείο εκτός Νάξου. Οι ευαίσθητοι αυτοί ασθενείς ουδενός εξαιρουμένου πρέπει να καλύπτονται πλήρως στον τόπο της διαμονής τους. Ας σημειωθεί ότι σε παλαιότερο αίτημα για σύσταση ιδιωτικής μονάδας τεχνητού νεφρού δεν δόθηκε άδεια λόγω έλλειψης μονάδας αιμοδοσίας στο νησί. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπήρχε διοικητική απόφαση της προϊσταμένης αρχής ότι προαπαιτούμενο της λειτουργίας του τεχνητού νεφρού ήταν η λειτουργία μονάδας αιμοδοσίας.

3. Στο προκλητικό ερώτημα του κου Διοικητή τι έκανα όταν καταργούνταν οι θέσεις των νεφρολόγων στο νοσοκομείο της Νάξου που ήταν αποτέλεσμα της ενοποίησης του με το νοσοκομείο της Σύρου λόγω μνημονιακής πολιτικής έχω να απαντήσω ότι παρότι στέλεχος του συγκυβερνώντος κόμματος όπως φαίνεται από την καταγεγραμμένη θέση μου (στην ιστοσελίδα Νaxos times 6 Μαρτίου 2013) τοποθετήθηκα ενάντια στην προοπτική ενοποίησης και καλούσα τους κατοίκους και φορείς του νησιού στη Νάξο και στην Αθήνα να παρέμβουν. Η πρόσκληση αυτή συνέβαλε στο να πραγματοποιηθεί Ναξιακή συγκέντρωση για το θέμα στο Γαλάτσι. Στο προαναφερθέν κείμενο μπορείτε να ενημερωθείτε για τις διαχρονικές μου θέσεις για το νοσοκομείο της Νάξου και την υγειονομική κάλυψη της περιοχής που επιχειρείτε επιμελώς να απαξιώσετε”.

Τα σχόλια στο facebook δίνουν και παίρνουν για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ σήμερα το πρωί και η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου απέστειλε προς τα ΜΜΕ τη δική της απάντηση στο Γιάννη Βλασερό:

Πολύ αργά κ. Βλασερέ…
Σχετικά με την επιστολή του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, γιατρού, Γιάννη Βλασερού, Γραμματέα Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο με την ευκαιρία έναρξης της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

Είναι απορίας άξιο, που βρισκόταν ο Κος Βλασερός, όταν το Γ. Νοσοκομείο Νάξου οδηγούνταν μαθηματικά στο κλείσιμό του με αποφάσεις του πολιτικού του φορέα μέχρι το 2015; Και είναι εύλογο το ερώτημα, καθότι ο κος Βλασερός είναι επίσης και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Που βρισκόταν ο Κος Βλασερός, όταν επί Υπουργίας Λοβέρδου, καταργούνταν οι τρεις θέσεις νεφρολόγου από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου μαζί με τις θέσεις 24 άλλων γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων;

Που βρισκόταν ο κος Βλασερός, όταν οι νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου, αντί να σταλούν για εκπαίδευση στον Τεχνητό Νεφρό, γίνονταν εισπράκτορες του 5ευρου με τις ευλογίες προηγούμενων Διοικήσεων;

Άραγε, όταν ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ κος Πλάτσης περιέκοπτε τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και αδιαφορούσε για την μη υποβολή απολογισμών από το Γ.Ν. Νάξου επί σειράν ετών, με συνέπεια την υποχρηματοδότησή του, τι έκανε ο Κος Βλασερός στις συσκέψεις που διοργάνωναν;

Κάθε βήμα στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου είναι θετικό, όμως ας μας πει ο Κος Βλασερός νοείται Νοσοκομείο σε εικοσαετή λειτουργία με κυβερνήσεις του χώρου που εκπροσωπεί, χωρίς να διαθέτει Αιμοδοσία; Αξίζουν συγχαρητήρια για την ταχύτητα με την οποία έδρασαν…αλλά δυστυχώς για αυτούς, η Αιμοδοσία λειτούργησε τελικά το 2016.
Μάλλον η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, για την οποία μιλά ο κος Βλασερός, έχει γίνει κάπου αλλού και βεβαίως βεβαίως, με τις φανταστικές 300.000 ευρώ της ΕΑΣ Νάξου”.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*