Γ. Βλασερός: Η μονάδα τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Νάξου, η μονάδα αιμοδοσίας και η δωρεά της ΕΑΣ

monada texnitoy nefroy
admin
04/09/2017 09:09
 
 
 

Γράφει ο Γιάννης Βλασερός*

Πριν από λίγες ημέρες λειτούργησε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στον δραστήριο Διοικητή του.

Ένα πολύχρονο αίτημα του Ναξιακού λαού που καλύπτει ανάγκη επιβίωσης αρκετών συμπατριωτών μας νεφροπαθών λαμβάνει σάρκα και οστά.

Δίκαιο είναι να αναφερθεί ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαχρονικής προσπάθειας η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς από την τωρινή Διοίκηση.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην προσωπική μου συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια που άρχισε πριν από περίπου τρία χρόνια όταν ως Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την μη λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου παρά την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή προσκάλεσα και ήλθε στο Νοσοκομείο της Νάξου ο Αναπληρωτής Διοικητής της Β ΥΠΕ Πειραιά και Νήσων. Στη σύσκεψη που επακολούθησε αναγνωρίσθηκε ότι βασική προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του Χειρουργείου, της Μονάδας Τοκετού και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ήταν η άμεση λειτουργία της Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Άρχισε τότε ένας αγώνας δρόμου από τους εμπλεκόμενους (Β ΥΠΕ Πειραιά και Νήσων, Διοικητή Εθνικής Αιμοδοσίας, Διοίκησης Νοσοκομείου και δικής μου) να ληφθεί άδεια λειτουργίας της Μονάδας Αιμοδοσίας να διορισθεί και να εκπαιδευθεί ιατρός και προσωπικό που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2015.

Επανειλημμένες ήσαν οι αναφορές μου στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο, καθώς και ομιλίες μου αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως “Το παρόν και το μέλλον τού Νοσοκομείου Νάξου” το καλοκαίρι τού 2016 και ειδικής συνεδρίασης στις “Ιατρικές Ημέρες Νάξου 2017” τον Ιούλιο φέτος αναφορικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου με επίκεντρο την λειτουργία της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στη μεγάλη δωρεάν της ΕΑΣ των 300.000 € για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, μετά από θετική ανταπόκριση του Προέδρου της Ένωσης σε πρόταση μου για οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια τιμά την ΕΑΣ που αποτελεί προσφορά εθελοντικά εργαζομένων στην Εταιρεία που πρέπει άμεσα και κατάλληλα να αξιοποιηθεί από το Νοσοκομείο.

Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου σηματοδοτεί ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός γιά την Υγεία των κατοίκων της Νάξου και των γύρω νησιών και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί.

*Ο γιατρός Γιάννης Βλασερός είναι Δ/ντής στην Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου ΓΝ Αθηνών και Γραμματέας της Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων τού ΠΑΣΟΚ

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*