Τραυματισμός τουρίστριας στη Νάξο με το 166 σε ρόλο “Χρυσού Οδηγού”

166 amesi drasi
admin
14/08/2017 10:52
 
 
 

Περιστατικό με τραυματισμό τουρίστριας και το 166 του ΕΚΑΒ σε …ρόλο “Χρυσού Οδηγού”, καταγγέλλει αναγνώστης του www.naxostimes.gr.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στη Χώρα της Νάξου, όταν ποδηλάτης παρέσυρε, χτύπησε και εγκατέλειψε τουρίστρια η οποία αιμορραγούσε στο κεφάλι. Όταν κλήθηκε το 166 βγήκε …Σύρος και δεν έδειξε καμία προθυμία να εξυπηρετήσει.

Κοντά στην τραυματισμένη Γαλλίδα έτρεξαν άλλοι τουρίστες και κάποιος καταστηματάρχης της περιοχής, ο οποίος προκειμένου να βοηθήσει ανέλαβε να καλέσει το ασθενοφόρο… Ο αριθμός κλήσης που του ήρθε στο μυαλό ήταν φυσικά το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας του ΕΚΑΒ, δηλαδή κλήση στο 166… Το καλεί μπροστά σε 20 περίπου άτομα Έλληνες και ξένους παραθεριστές που βρίσκονταν στο σημείο.

Ιδού ο διάλογος:

-Τηλεφωνώ από τη Νάξο. Υπάρχει επείγον περιστατικό στην περιοχή Αγίου Γεωργίου, σημείωσε ο καταστηματάρχης δίνοντας την εικόνα του περιστατικού, πολύ ήρεμα και ευγενικά.
-Φίλε εδώ είναι Σύρος, απαντά το 166.
– Ε ωραία, ενημερώστε τα επείγοντα στη Νάξο σας παρακαλώ, να έρθει άμεσα ασθενοφόρο ή συνδέστε με να μιλήσω εγώ.
-Δε γίνεται. Πάρε στο “τάδε” νούμερο.
-Συγνώμη παίρνω στα επείγοντα και δε με εξυπηρετείτε και μου λέτε να τηλεφωνήσω εγώ κάπου αλλού χωρίς να μπορώ να γράψω κάπου το νούμερο που μου λέτε; Εσείς τότε γιατί απαντάτε στα επείγοντα δηλαδή;
-Φίλε εδώ είναι Σύρος – λέει πάλι…

Φυσικά δεν εξυπηρετήθηκε …και ο επιχειρηματίας τού απάντησε ότι ως πολίτης θα στραφεί εναντίον του όπως και στη βάρδια και στο τμήμα του. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στο τηλέφωνο που του έδωσαν προκειμένου να καλέσει το ασθενοφόρο.

“Οι Έλληνες έβριζαν αγανακτισμένοι το κράτος και οι ξένοι σχολίαζαν και έκαναν λόγο για μια χώρα υποανάπτυκτων” σημειώνει στο naxostimes o επιχειρηματίας και προσθέτει:

“Ευτυχώς τουλάχιστον που το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα και μετέφερε την κοπέλα στο νοσοκομείο. Ωστόσο, εάν ένας ξένος άνθρωπος επιχειρούσε να συνεννοηθεί …το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τα κατάφερνε. Μεγάλη δυσφήμιση…”.

 

Κι ενώ το ΕΚΑΒ στο διαφημιστικό του σήμα καλεί τους πολίτες να τηλεφωνούν στο 166 αναγράφοντας:

166 ΕΚΑΒ

Τι συμβαίνει – Που έγινε – Πόσοι είναι πάσχοντες – Ποιος είστε και το τηλέφωνο το οποίο καλείτε

ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΡΩΤΟΣ

Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ” …στην περίπτωση των Κυκλάδων, απαντούν “Φίλε εδώ είναι Σύρος” και σε παραπέμπουν δίνοντας σου άλλους αριθμούς για να καλέσεις…

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*