Η πρόληψη σώζει! Ενημερώσου για τα ΣΜΝ και τον ιό ΗIV/AIDS σε Πάρο και Αντίπαρο

admin
06/03/2015 11:30
 
 
 

Από την Πάρο και την Αντίπαρο ξεκινά η δράση με θέμα «Πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και ΗIV/AIDS».

Η ενημέρωση ξεκινά την Τρίτη 10 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 12 Μαρτίου και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και αλλαγή συμπεριφοράς για την πρόληψη των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Βασικοί αποδέκτες της δράσης είναι οι μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, με το πρόγραμμα επισκέψεων να διαμορφώνεται ως εξής:

*Στις 10 Μαρτίου στο Γυμνάσιο – Τ.Λ Αντιπάρου και στο ΓΕ.Λ Νάουσας Πάρου.

*Στις 11 Μαρτίου στο ΕΠΑ.Λ. Πάρου και στο Γυμνάσιο Πάρου (την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων στην αίθουσα «Αρχίλοχος» στις 18:00).

*Στις 12 Μαρτίου στο ΕΠΑ.Λ Πάρου και στο ΓΕ.Λ Πάρου (την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς, στην αίθουσα του ΕΠΑ.Λ Πάρου, στις 17:00). 

Επίσης, θα διανεμηθεί έντυπο υλικό στα cafe – bar του νησιού και στις δημόσιες αρχές.

Σημειώνεται ότι τη δράση οργανώνει η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων διαμέσου της υπεύθυνης Σχολικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας και Ενημέρωσης του Κέντρου ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και την Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*