«Αμ’ έπος αμ’ έργον» για την κάλυψη θέσεων γιατρών στα νησιά

giatros
admin
26/02/2015 13:21
 
 
 

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η υγεία στα νησιά – και ειδικότερα στα μικρά και απομακρυσμένα – «νοσεί».

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αναγνωρίζοντας αυτή την πραγματικότητα, προσανατολίζεται στην αξιοποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου και προγραμματίζει να καλύψει τις ανάγκες συνολικά 40 γιατρών γενικής ιατρικής και ειδικευόμενων που θα μετακομίσουν σε υπηρεσίες υγείας στα νησιά, με το κόστος της δαπάνης να εκτιμάται σε 250.000 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας.

Μάλιστα, στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας 2 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα υγείας Νίκος Καραμαρίτης θα εισηγηθεί το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Λήψη απόφασης για την παροχή κινήτρων υπέρ επικουρικών γιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του ν. 4213/13».

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του κ. Καραμαρίτη, η Περιφέρεια θα αναλάβει να καλύψει τα έξοδα διαμονής και σίτισης των γιατρών που θα εκφράσουν ενδιαφέρον να υπηρετήσουν στα νησιά, δαπανώντας για κάθε γιατρό το ποσό των 450 ευρώ μηνιαίως, υπογράφοντας μία σύμβαση διάρκειας τριών ετών.

 

Στήριξη και από τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρώτος εξέφρασε την ευαρέσκεια του και την έμπρακτη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την άποψη ότι η χορήγηση επιδόματος στους γιατρούς θα λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο, ενώ ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι θα επαναπροκηρύξει τις θέσεις επικουρικών γιατρών της τελευταίας προκήρυξης που έμειναν κενές, περιλαμβάνοντας αυτή τη φορά και την χορήγηση του επιδόματος από την Περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Γίνεται φανερό ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αντιμετωπίσει το πλέον ζωτικό και κρίσιμο πρόβλημα των νησιών μας, βρίσκει ευήκοα ώτα και αποδεικνύει ότι, όταν οι προτάσεις μας είναι σοβαρές και τεκμηριωμένες, μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικές και σωτήριες λύσεις ακόμη και εκτός των στενά νοούμενων πλαισίων των αρμοδιοτήτων μας».

(φωτό: aftodioikisi.gr)

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*