Μπόνους από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να προσελκύσει νέους γιατρούς

admin
21/02/2015 13:02
 
 
 

Ένα επιπλέον δωράκι στους γιατρούς δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό και να καλυφθούν τα τεράστια κενά.

Ειδικότερα το μπόνους της Περιφέρειας φθάνει τα 450 ευρώ για κάθε γιατρό τη στιγμή μάλιστα που το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ακόμη τις λίστες με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ αλλά και κριτήρια για τους επικουρικούς γιατρούς.

Τις τραγικές ελλείψεις στα νησιά σε ιατρικό προσωπικό περιέγραψε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα υγείας κ. Νίκος Καραμαρίτης δεδομένης και της τεράστιας υποστελέχωσης των νησιών.
Όπως είναι γνωστό στα μικρά νησιά, εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα έλλειψης γιατρών, καθώς το κόστος ζωής και οι χαμηλές αποδοχές, λειτουργούν αποτρεπτικά στο να εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον.

Δεν είναι τυχαίο ότι επί σειρά ετών παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του υπουργείου Υγείας προς τους γιατρούς να μεταβούν στις νησιωτικές κουκίδες και να καλύψουν τα κενά, ελάχιστοι ανταποκρίνονται. Και όσοι προσλαμβάνονται παραμένουν τελικώς για μικρό χρονικό διάστημα καθώς δεν αντέχουν με τα ελάχιστα χρήματα να τα βγάλουν πέρα σε νέες συνθήκες ζωής.

Έτσι η περιφέρεια αναλαμβάνει δράση αποφασίζοντας να καλύψει με δικούς της πόρους τα έξοδα διαμονής και σίτισης των γιατρών που θα εκφράσουν ενδιαφέρον να υπηρετήσουν σε αυτά.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμαρίτη, η περιφέρεια θα δαπανά για κάθε γιατρό συνολικό το ποσό των 450 ευρώ μηνιαίως (στέγη και τροφή) υπογράφοντας μία σύμβαση διάρκειας τριών ετών.

Η περιφέρεια θα αξιοποιήσει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και προγραμματίζει να καλύψει τις ανάγκες συνολικά 40 γιατρών γενικής ιατρικής και ειδικευόμενων που θα μετακομίσουν σε υπηρεσίες υγείας στα νησιά μας. Το κόστος της δαπάνης εκτιμάται σε 250.000 ευρώ, και θα καλυφθεί από πόρους της περιφέρειας.

 

Πηγή: ygeianet.gr

Δωροθέα Γαληνού

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*