Ν. Αιγαίο: Αυξάνονται κατά 1 εκ. ευρώ οι πόροι για την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά

asthenofora
admin
21/02/2017 17:12
 
 
 

Την αύξηση κατά 1 εκατ. ευρώ, των πόρων που διατίθενται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 για την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, κατόπιν έγγραφης αίτησης του προέδρου του ΕΚΑΒ, ο οποίος ζητά από την Περιφέρεια την κάλυψη της δαπάνης για την προμήθεια 11 νέων ασθενοφόρων και μιας κινητής μονάδας, με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες στις υγειονομικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Χατζημάρκος υπέγραψε την τροποποίηση της πρόσκλησης με τίτλο «Εξοπλισμός υποδομών δευτεροβάθμιας υγείας» ως προς τον προϋπολογισμό, ο οποίος αυξάνεται κατά 1 εκατ. ευρώ, ως προς τους δυνητικούς δικαιούχους, με την προσθήκη του ΕΚΑΒ μεταξύ αυτών και ως προς την ημερομηνία λήξης, η οποία παρατείνεται έως τις 15 Μαρτίου 2017.
Ειδικότερα, η πρόσκληση απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους: α) 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, β) Γ.Ν. Ρόδου «Α. Παπανδρέου» – Γ.Ν. Κω «Ιπποκράτειον» – Γ.Ν. Καλύμνου «Το Βουβάλειο», γ) Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» – Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, δ) Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020.
Η συνολική συγχρηματοδοτούμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη, μετά την τροποποίησή της, ανέρχεται σε 2.751.944 ευρώ. Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*