Συστήνεται Διαβητολογικό Ιατρείο στο νοσοκομείο της Νάξου

nosokomeio naxou 5
admin
14/11/2016 09:47
 
 
 

Παγκόσμια ημέρα για το Σακχαρώδη Διαβήτη σήμερα και ένα σημαντικό νέο για τους διαβητικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε από την εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της Πόπης Αλιμπέρτη, ο κ. Μανιός έκανε γνωστό ότι από το τέλος Νοεμβρίου θα λειτουργήσει στο νοσοκομείο της Νάξου Διαβητολογικό Ιατρείο, με τη συνδρομή διαβητολόγου που θα έρχεται από τη Σύρο ειδικά για τον σκοπό αυτό, μετά από πρωτοβουλία της κοινής διοικήτριας Μαργαρίτας Μπουραντά.
Στο Διαβητολογικό Ιατρείο θα μπορούν να προσέρχονται όσοι πάσχουν από διαβήτη, προκειμένου να καταγραφούν, να προχωρούν σε σειρά εξετάσεων που πρέπει να περιλαμβάνονται στον φάκελο τους, αλλά και να γίνει η κατηγοριοποίηση τους ανάλογα με τη βαρύτητα της κάθε περίπτωσης. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα επανεξέτασης (follow up) προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη της νόσου στον κάθε ασθενή.
Το Διαβητολογικό Ιατρείο θα λειτουργήσει την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και όσοι επιθυμούν να εξεταστούν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν για ραντεβού στα τηλέφωνα 2285360501 και 2285360515 (Δευτέρα ως Παρασκευή, 8:00-14:00).
«Μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε τη σύσταση Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γ.Ν. Νάξου ο κ. Μανιός, ο οποίος όμως δεν είχε να προσθέσει κάποια νεότερη εξέλιξη όσον αφορά στην έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, παρά μόνο ότι «θα βγει διπλή προκήρυξη για νεφρολόγο, μία για μόνιμη θέση και μία για επικουρική». Τέλος, ανέφερε ότι ολοκληρώνεται και η διαδικασία των κρίσεων για τον καρδιολόγο, τονίζοντας ότι οι γιατροί δεν μπορούν να προσληφθούν «με κριτήρια εξπρές».

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*