Βραβεύτηκαν «δυο πρωτεργάτες του αγώνα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες»

brabeusi giatron 1
admin
25/10/2016 07:43
 
 
 

Τον ιατρό – διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μήλου Ηλία Αποστολόπουλο και τον μαιευτήρα του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Φώτη Δημητρίου βράβευσε χθες ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο τους τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν, υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, οι γιατροί στα νησιά μας.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να εξάρει τη δράση «δύο πρωτεργατών του αγώνα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

brabeusi giatron 2
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καρακατσιανόπουλος, ο κ. Αποστολόπουλος «αναγνωρίζεται και βραβεύεται για την πληρότητα της ανταπόκρισης του στα καθήκοντα του ιατρικού λειτουργήματος στο Κ.Υ. Μήλου από το 2000 έως σήμερα. Η συμμετοχή του σε εξειδικευμένα προγράμματα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, η συναδελφικότητα και η συνεργασιμότητα και η διαρκής εργατικότητα του αποτελεί στην πράξη έκφραση του σκοπού της πρωτοβάθμιας υγείας. Αποτέλεσμα της παρουσίας του στο Κέντρο Υγείας Μήλου είναι η ενδεδειγμένη άμεση αντιμετώπιση των οξέων και βαρέων περιστατικών και – από τότε που ανέλαβε δράση στο Κέντρο Υγείας Μήλου – η κάθετη πτώση του αριθμού των διακομιδών από τη Μήλο έως τα όρια σχεδόν του μηδενισμού, περιορίζοντας αυτές μόνο στις πραγματικά επείγουσες διακομιδές».

brabeusi giatron 3
Ο κ. Δημητρίου «αναγνωρίζεται και βραβεύεται για την πληρότητα ανταπόκρισης στα καθήκοντα του ιατρικού λειτουργήματος του. Η συνεργασιμότητα, η συναδελφικότητα, η εργατικότητα και η προσφορά διαρκούς διαθεσιμότητας του, τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιοπιστίας, υπευθυνότητας και αίσθημα σιγουριάς για την απαιτούμενη παροχή φροντίδας υγείας στις γυναίκες που είναι σε κατάσταση κυοφορίας».

brabeusi giatron 4

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*