VIDEO: Έξω από τα δόντια τα είπε ο Πολάκης για τις διακομιδές στα νησιά

polakis232
admin
21/10/2016 14:26
 
 
 

Σταθμός αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 24 Οκτωβρίου στη Σύρο…
Για «αυτοεξευτελισμό» των συνδικαλιστών του ΕΚΑB έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με σκοπό να αποκρούσει τις καταγγελίες που θέλουν τον οργανισμό να ιδιωτικοποιείται με κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Ειδικότερα, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη το βράδυ όπου συζητήθηκε η επίμαχη τροπολογία, κατηγόρησε τους συνδικαλιστές (ΙΣΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΚΑΒ) ότι «αυτοεξευτελίζονται» και εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή κινητοποίηση του ΕΚΑΒ είναι «τηλεοπτικό αγωνιστικό σόου» συγκεκριμένων ατόμων που βλέπουν ότι δεν θα έχουν ρόλο.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τη ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση για την χρήση ιδιωτικών μέσων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης προβλέπεται από το 1990.

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος τυφλώνει και τότε κάποιοι χτυπούν το κεφάλι τους στο τοίχο» είπε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε «Δίνουμε 12.000.000 ευρώ το χρόνο και βγαίνουν και μιλούν. Αντί να πουν ευλόγησον».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τα χρήματα που δαπανώνται μέχρι σήμερα σε διακομιδές ασθενών από τα νησιά, σημειώνοντας παράλληλα ότι με τη βάση ΕΚΑΒ στη Σύρο, εκτός του ότι θα εξυπηρετούνται άμεσα οι νησιώτες, γίνεται και εξοικονόμηση χρημάτων. 
Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των διακομιδών με “βάρκες” και “ψαροκάικα” από τη Νάξο και γνωστοποίησε ότι εκτός από το υπερσύγχρονο ελικόπτερο που θα βρίσκεται πάντα στη βάση ΕΚΑΒ στη Σύρο, θα υπάρχουν δυο ακόμα σε ετοιμότητα, αλλά και δυο σκάφη του Λιμενικού -τα οποία μετασκευάζονται για το σκοπό αυτό- προκειμένου να εξυπηρετούν επείγουσες πλωτές ανάγκες διακομιδών για περιοχές που δεν μπορεί να προσγειωθεί ελικόπτερο. 

Δείτε την παρέμβαση του κ. Παύλου Πολάκη στη βουλή:

{youtube}tG7FGXg-yDA{/youtube}

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*