Προκηρύχθηκαν μόνιμες θέσεις παιδιάτρου και γενικής ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Πάρου

kentro ygias parou
admin
10/10/2016 10:15
 
 
 

Την προκήρυξη δύο θέσεων μονίμων γιατρών παιδιάτρου και γενικής ιατρικής επιμελητών β’ για το Κέντρο Υγείας Πάρου γνωστοποίησε η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Όλγα Ιορδανίδου στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και τη συντονίστρια της ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία των συνεργατών της διοικήτριας.

Ταυτόχρονα, για όλα τα υπόλοιπα νησιά – και ανάλογα με τις ελλείψεις στα οργανογράμματα – έχουν επίσης προκηρυχθεί θέσεις επικουρικών, με ελάχιστους όμως γιατρούς να εκδηλώνουν ενδιαφέρον αφού λόγω κόστους διαβίωσης, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι δυσκολεύονται να βρουν μόνιμη στέγη για όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεν αποφασίζουν εύκολα να υπηρετήσουν στα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία.
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά τα κίνητρα φαίνεται πως δεν είναι επαρκή για να καλυφθούν οι θέσεις των επικουρικών» δήλωσε ο κ. Συρμαλένιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, συμπληρώνοντας ότι οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας των νησιών θα ενισχυθούν με προσωπικό, μέσω των 4.000 προσλήψεων που προκήρυξε το υπουργείο Υγείας.
Τέλος, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Συρμαλένιος για τη συνάντηση καταλήγει με την επισήμανση ότι «κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ανάγκη διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ της 2ης ΔΥΠΕ και των βουλευτών, προκειμένου να προωθούνται με το καλύτερο δυνατό τρόπο, οι παρεμβάσεις εκείνες που θα βελτιώσουν της συνθήκες λειτουργίας των δομών υγείας στα νησιά».

(φωτό: αρχείου)

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*